Comença la preinscripció a les escoles municipals de música de Barcelona : Servei de Premsa

Comença la preinscripció a les escoles municipals de música de Barcelona

28/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el proper dimarts dia 30 d’abril el període de preinscripció per al curs 2024-2025 a les cinc escoles municipals de música de la ciutat: EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample-Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris, i EMM Sant Andreu-Mestre Pich Santasusana.

Aquest període de preinscripció, que s’obre per a nou alumnat, s’allargarà fins al 8 de maig i les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica a través de les pàgines web dels diferents centres, que es poden consultar al portal ajuntament.barcelona.cat/educacio. També es podrà fer de forma presencial a les escoles de música, però en aquest cas caldrà sol·licitar cita prèvia al centre escollit, a través de correu electrònic o bé telefònicament en els horaris de secretaria que s’indiquin a les pàgines web.

L’oferta per al curs vinent és d’un total de 620 places en conjunt a totes cinc escoles, i distribuïdes en els diferents grups d’edat, especialitats instrumentals i incloent-hi els programes de llarga durada i els tallers de durada anual. Les inscripcions a tallers que no són de durada anual o llarga durada es realitzen en diferents moments del curs i les sol·licituds es poden presentar a través de les pàgines web dels centres.

El curs 2024-2025 serà novetat el trasllat de l’Escola Municipal de Música Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana, que actualment es troba al carrer Segadors, 2 i que passarà a ocupar una part de la nau central del recinte de Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20. Una part d’aquesta nau s’ha habilitat per acollir la seu d’aquesta escola de música, equipament que se suma als que ja existeixen en aquesta nau central (la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani).

Les escoles municipals de música, amb més de trenta anys d’història, ofereixen activitats de formació musical per a prop de 3.000 alumnes en total. L’oferta és diversa ja que inclou programes de llarga durada de diferents especialitats instrumentals, estils, agrupacions instrumentals, o cant coral, per una banda, i tallers de música per a nadons i les seves famílies, i per a alumnat de més de 18 anys, per l’altra. Els programes de llarga durada s’adrecen a l’alumnat a partir dels 3, 4 o 5 anys i els cinc centres sumen una capacitat de 2.780 places per al curs 2024-2025, 80 places més que el curs actual. Pel que fa als tallers de llarga durada, es consolida la proposta d’agrupacions corals dirigida a persones a partir de 18 anys, amb una previsió d’oferta per al curs 2024-2025 de 200 places. Al llarg del curs també s’ofereixen diversos tallers de durada més curta: música en família, música per a nadons, iniciació instrumental en grup, escolta, moviment i memòria, bateria i percussió, entre altres. En total, aquests altres tallers sumen unes 300 places per al curs 2024-2025.

Així doncs, el calendari del procés de preinscripció a les escoles de música municipals de Barcelona és el següent:





Paraules clau

escoles de música/