Barcelona desplega pel Dia d’Europa una gran bandera com a símbol de la pau, la cooperació i el diàleg : Servei de Premsa

Barcelona desplega pel Dia d’Europa una gran bandera com a símbol de la pau, la cooperació i el diàleg

09/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest matí, al parc de l’estació del Nord, ha tingut lloc l’acte simbòlic d’estesa d’una gran bandera europea de 27 metres per 16 metres per celebrar el Dia d’Europa. Una cinquantena d’alumnes de les escoles Sagrada Família de Sant Andreu i Maristes La Immaculada de Barcelona i de l’International School of Catalunya de La Garriga han estès la gran bandera comunitària al parc en una acció que vol reivindicar els valors europeus de la pau, la cooperació i el diàleg.

 

 

L’acte l’ha presidit l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni i ha reunit també Pierre-Emmanuel Brusselmans, cònsol de Bèlgica, país que presideix actualment el Consell de la Unió Europea; Jaume Duch, portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu; Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i Pau Solanilla, comissionat de Relacions Internacionals.

 

 

Aquest any, la celebració del Dia d’Europa el 9 de maig pren més rellevància amb la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu on més de 450 milions de persones estan cridades a votar. Una commemoració que vol ressaltar els valors de la Unió, que són els valors de la diversitat també i els valors de la pau, de la igualtat, de la llibertat, de la solidaritat i dels drets humans. Uns valors compartits per Barcelona que és enguany la Capital Europea de la Democràcia.

L’alumnat que ha participat en l’acció, nens i nenes d’entre 5è de primària i 2n d’ESO, han fet també durant tot el matí l’activitat “Gimcana contra la desinformació” organitzada per la Comissió Europea a Barcelona i l’entitat Learn to check. Una proposta lúdica per aprendre a tenir una mirada crítica i saber identificar les mentides i els discursos d’odi que es volen fer passar per informació.

Aquestes accions formen part d’un ampli programa de més de cinquanta propostes que, per primera vegada, s’ha elaborat de manera conjunta entre institucions i entitats del moviment europeista ciutadà i que es despleguen fins al 9 de juny.

Aquest vespre a l’Estació del Nord, entre les 19.30 i les 22.00 hores es farà un Cafè-concert, un acte obert al públic, per reivindicar els bars i cafès com a elements de la cultura de la socialització europea. Hi actuarà l’artista catalana Suu; Loverman, l’artista belga James de Graef i la guitarrista portuguesa, Marta Pereira da Costa. El concert finalitzarà amb una sessió del DJ Mauro Licci i hi haurà també una proposta gastronòmica. El concert està coorganitzat per l’Ajuntament de Barcelona, la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Consell Català del Moviment Europeu.

 

#EuropeDay  #DiadEuropa

Trobareu totes les activitats del programa a:
https://diadeuropa.cat/agenda/

 

 

Material relacionat

Dia d’Europa – Estació del Nord

Una vintena d’edificis de la ciutat s’il·luminen per celebrar el Dia d’Europa





Paraules clau

Dia d'Europa/