Avui es presenta l’exposició de Jeff Wall més completa feta mai a l’estat espanyol a la Virreina Centre de la Imatge : Servei de Premsa

Avui es presenta l’exposició de Jeff Wall més completa feta mai a l’estat espanyol a la Virreina Centre de la Imatge

23/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui dijous, 23 de maig, a les 11.30h, al Pati del Palau de la Virreina (Rambla, 99) ha tingut lloc la presentació de la nova exposició de La Virreina Centre de la Imatge, Contes possibles, la retrospectiva de l’obra de Jeff Wall més completa feta mai a l’Estat espanyol. La inauguració tindrà lloc aquesta tarda a les 19.30 h. Paral·lelament a l’exposició, es publica el número 7 de la col·lecció d’assaig de La Virreina: Jeff Wall. Escritos y conversaciones, un total de 16 textos teòrics i entrevistes de Jeff Wall, alguns d’ells inèdits en castellà.

Des dels anys 80, el treball de l’artista canadenc Jeff Wall (1946) ha contribuït de manera molt important a definir o redefinir la fotografia com una part integrant de l’art contemporani. La seva pràctica del tableau o quadre fotogràfic hereta de la història de la pintura el seu tret més fonamental: la composició. La mostra, comissariada per Jean-François Chevrier, un dels principals teòrics de la fotografia contemporània i gran especialista en l’obra de Wall, recull 35 tableaux fotogràfics del període 1980-2022. Aquest conjunt, creat peça a peça, és dens i alhora extremadament divers, travessat de recursos i encreuaments temàtics, on predomina un fort sentit de l’enigma. Les obres han estat curades d’entre els dos-cents tableaux que ha realitzat l’artista des del 1978 i concentren una extraordinària diversitat de temes, formats, tonalitats i registres. Són peces entre la descripció documental i la ficció, tan emblemàtiques que formen part dels imaginaris col·lectius, i que situen l’obra del fotògraf canadenc entre la descripció documental i la ficció, o els contes possibles. Encara que sigui en proporcions variables, qualsevol tableau fotogràfic pot oscil·lar entre el fragment i el món en si mateix. Pel simple fet d’haver estat aïllat mitjançant la forma autònoma del quadre, el fragment ja tendeix a una certa autosuficiència; s’assembla al morceau de peinture [tros de pintura], un tros que ha estat arrencat d’una continuïtat visual.

 

Més informació al següent enllaç

Materials de premsa





Paraules clau

Jeff Wall/ La Virreina Centre de la Imatge/ Virreina Centre de la Imatge/