En marxa el dispositiu d’informadors a peu de carrer per la nova configuració de mobilitat a les obres de la Rambla : Servei de Premsa

En marxa el dispositiu d’informadors a peu de carrer per la nova configuració de mobilitat a les obres de la Rambla

28/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Des d’avui i al llarg de la setmana, l’Ajuntament desplega un equip d’informadors per la Rambla i els carrers de l’entorn per explicar a peu de carrer les obres i principals afectacions a fins a un miler de comerços de la Rambla i els barris del Raval i el Gòtic.

 

 

Es tracta d’un dispositiu de 12 persones que treballen en torns de matí i tarda i ja han rebut una formació específica per fer arribar la informació als establiments comercials dins de l’àmbit afectat per la nova mobilitat que s’implantarà al voltant de la Rambla a partir del 17 de juny, moment en què s’iniciarà la segona fase de les obres de remodelació d’aquesta via de la ciutat.

A més d’aquest dispositiu especial d’informació als establiments comercials, aquesta setmana va tenir lloc la reunió amb els veïns i veïnes i comerciants sobre el dispositiu d’obres i les afectacions i els canvis que es produiran a la Rambla al llarg dels propers mesos, per resoldre dubtes i oferir el màxim d’informació sobre tots els aspectes de la reurbanització. I està previst que la primera setmana de juny també es col·loquin avisos d’escala explicant les obres i les afectacions.

 

Especial atenció a la informació virtual i presencial durant les obres

Durant les obres de transformació de la Rambla es posa especial atenció en la comunicació en format virtual i presencial, amb especial atenció als missatges comunicatius necessaris i òptims tant per a gestionar el dia a dia de les obres com per a transmetre a la ciutadania el projecte. Es tracta d’oferir el màxim d’informació per generar el mínim de molèsties possibles mentre s’executi la remodelació.

Així, s’ha habilitat el web específic barcelona.cat/larambla, amb múltiples continguts i informació relacionada amb la transformació i les obres. I hi ha disponible un canal de Telegram amb informació i avisos rellevants per al comerç de Ciutat Vella on s’inclouen les obres de la Rambla i d’altres amb afectació important, així com el butlletí setmanal de Ciutat Vella, amb informacions i l’agenda de les activitats més destacades del districte que inclouran la informació de seguiment de la transformació.

A partir del 15 de juny, es reforçarà la comunicació també a peu de carrer amb la posada en marxa de l’Espai Rambla, als baixos del Palau de la Virreina. Des d’aquest punt, situat als baixos del Palau de la Virreina, se centralitzaran les informacions i comunicacions a la ciutadania, agents socials, econòmics, culturals, entitats, associacions de l’entorn i en general a tothom que vulgui tenir detall o resposta sobre qüestions de com avancen les obres i sobre com serà la Rambla del futur. A més, dins l’Espai Rambla hi haurà un petit espai expositiu amb continguts sobre la història del passeig, la transformació que viurà en els propers mesos i les característiques del nou paviment i il·luminació i el verd i patrimoni que tindrà.

L’objectiu és desplegar una comunicació coordinada i especialitzada per a tots els aspectes de la transformació de la Rambla.





Paraules clau

informadores/ La Rambla/ mobilitat/ obres/