El Port Olímpic inicia el dragatge de sorra de la bocana per garantir la navegació i contribuir a millorar l’estat de les platges de Barcelona : Servei de Premsa

El Port Olímpic inicia el dragatge de sorra de la bocana per garantir la navegació i contribuir a millorar l’estat de les platges de Barcelona

29/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’actuació tindrà una durada d’entre 10 i 15 dies en els que es retiraran 17.000 m3 de sorra per millorar l’accés d’embarcacions

La sorra que es recuperi es distribuirà entre les platges de Sant Sebastià, la Barceloneta i Nova Icària

El Port Olímpic ha iniciat aquesta setmana les tasques de dragatge a la seva bocana, que permetran la retirada de 17.000 m3 de sorra del fons marí per guanyar la profunditat necessària per garantir el pas de les embarcacions.

Aquesta és la segona vegada que es duu a terme aquesta actuació de manteniment al Port Olímpic des que BSM en va assumir la gestió, una feina que és necessària per corregir l’acumulació de sorra que es produeix periòdicament a causa de diferents factors, com pot ser l’onatge o temporals.

A més, aquestes tasques coincideixen amb la fase final del procés de transformació del Port Olímpic, que comportarà un impuls de l’activitat nàutica amb la celebració de regates populars i grans esdeveniments, com la propera Copa Amèrica de Vela, que suposaran un increment en el pas d’embarcacions per la instal·lació.

El volum de sorra que es retirarà en aquest dragatge triplicarà el de la darrera intervenció, realitzada el 2022, i permetrà la creació d’un canal d’entrada a la instal·lació de 84 metres d’ampli amb la profunditat adequada per garantir l’accés de les embarcacions. Els treballs tindran una durada d’entre 10 i 15 dies –en funció de les condicions meteorològica- i compten amb un pressupost de 441.308,85 €.

 

Millora del dèficit sedimentari de les platges

A més d’aportar millores en la seguretat de les embarcacions que accedeixen al Port Olímpic, el dragatge contribuirà de forma decisiva a la recuperació d’algunes de les platges del litoral barceloní, ja que bona part de la sorra retirada es destinarà a les platges de Sant Sebastià, la Barceloneta i Nova Icària, que podran recuperar part de la sorra perduda a causa dels temporals de la tardor i l’hivern.

Abans de l’aportació a les platges s’han realitzat les analítiques de qualitat de la sorra pertinents per verificar que és apta per a la millora de les platges. L’abocament i distribució de la sorra es realitzarà a través d’una canonada, que la impulsarà des de la draga, i amb transport terrestre.





Paraules clau

platges de Barcelona/ Port Olímpic/