Obre la convocatòria d’ajuts CREA FEINA 2024 adreçada a empreses que contractin a joves i persones doctorades : Servei de Premsa

Obre la convocatòria d’ajuts CREA FEINA 2024 adreçada a empreses que contractin a joves i persones doctorades

29/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, obre avui la convocatòria de subvencions CREA FEINA BARCELONA 2024, una línia d’ajuts per a empreses i entitats que ampliïn les seves plantilles amb la incorporació de persones menors de 30 anys en situació d’atur o que, en el marc d’una nova línia creada enguany, contractin personal investigador amb titulació de doctorat. La mesura busca impulsar el talent juvenil i la competitivitat de les empreses, i contempla quantitats superiors en el cas de contractació de dones. Les sol·licituds es podran fer des d’avui i fins al 31 d’octubre.

En concret aquest programa de foment de la contractació, d’impacte immediat, preveu dues línies d’ajuts per a empreses i entitats que ampliïn les seves plantilles, dotada amb un milió d’euros cadascuna. D’una banda, el CREA FEINA JOVES per fomentar la incorporació al mercat laboral de persones menors de 30 anys en situació d’atur i residents a la ciutat, per cobrir llocs de treball amb contractacions indefinides.

Per altra banda, la nova línia CREA FEINA INVESTIGA per afavorir la contractació de personal científic i investigador amb títol de doctorat, amb l’objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial al territori i promoure la transferència de coneixement al sector productiu.

En l’actual edició, les empreses i persones treballadores en règim autònom podran rebre ajuts de fins a 8.000 € per cada nou contracte de persones joves menors de 30 anys (l’import varia  augmentant en el cas que es tracti de dones, o la situació de la persona contractada: atur, primera ocupació o situació d’atur de llarga durada, o risc d’exclusió) i de fins a 15.000 € en el cas de contractacions de dones amb titulació de doctorat. Pel que fa al personal investigador, per poder optar a la subvenció l’empresa haurà de garantir l’aplicació d’un salari no inferior a 35.000 euros bruts anuals.

 

 

Es preveu que el CREA FEINA BARCELONA 2024 pugui afavorir la contractació indefinida d’unes 235 persones. En tots els casos, la persona contractada ha d’estar empadronada a la ciutat de Barcelona. Els contractes hauran de ser indefinits i a jornada completa, excepte en els casos de persones treballadores en situacions de risc d’exclusió social.

Les contractacions de persones amb títol de doctorat aniran destinades a participar en projectes d’Investigació, Desenvolupament i/o Activitats d’innovació (I+D+i), preferentment en el marc dels sectors estratègics recollits al Barcelona Green Deal: economia del visitant, comerç, salut i bio, economia social i solidària, tecnologia, indústries creatives, esport, agroalimentari, economia blava i economia de les cures; especialment aquells amb incidència en àmbits com la transició ecològica, la transició digital i l’impacte social.

La línia del Crea Feina Investiga  oferirà també a les persones contractades la participació, sense cost econòmic per a elles ni les empreses beneficiàries de l’ajut, en accions formatives que permetin adaptar-se als entorns empresarials i a les seves necessitats, tot promovent el desenvolupament competencial vinculat a la gestió de projectes, el lideratge empresarial o coneixements financers,  per afavorir així la transferència de resultats de la recerca i l’enfoc empresarial de l’activitat investigadora.

Per afavorir la màxima participació d’empreses de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana als ajuts de contractació del Crea Feina Investiga, es limitarà a 3 el nombre d’ajuts per a la contractació de joves en una mateixa empresa, i a 5 els ajuts que una mateixa empresa podrà sol·licitar per a contractar personal investigador en aquesta convocatòria de 2024.

Les anteriors convocatòries del Crea Feina, adreçades a empreses del territori amb capacitat per generar ocupació, han promogut des del 2020 la contractació, amb condicions laborals de qualitat, de 1.681 persones en situació d’atur per un import total de 9,95M€.

 

barcelonactiva.cat/creafeina2024





Paraules clau

CREA FEINA BARCELONA 2024/