Barcelona finalitza una nova promoció i lliura 18 nous habitatges de lloguer social al Poblenou : Servei de Premsa

Barcelona finalitza una nova promoció i lliura 18 nous habitatges de lloguer social al Poblenou

31/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha lliurat aquest divendres les claus de 18 habitatges d’una nova promoció pública finalitzada aquest 2024, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou (districte de Sant Martí). Tots els habitatges es destinen a lloguer social, cosa que significa que les famílies que hi entren a viure pagaran entre el 20 i el 30% dels seus ingressos al lloguer dels habitatges. En total, la promoció ha requerit una inversió de 2.962.262,50 euros i va iniciar les obres a finals del 2021.

 

 

La convocatòria d’adjudicació ha anat dirigida a persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona, amb ingressos entre 0,4 i 2 vegades l’IRSC, entre els 4.500 i els 23.600 euros, amb els contingents específics que preveu la normativa.  Concretament, els habitatges s’han repartit de la següent manera: famílies dels barris de l’entorn (4 habitatges), famílies monoparentals (2 habitatges), menors de 35 anys (4 habitatges), persones amb discapacitat (4 habitatges), dones víctimes de violència masclista (1 habitatge) i el contingent general (3 habitatges).

La promoció està situada a la cruïlla del carrer de la Ciutat de Granada i l’eix verd del carrer dels Almogàvers, i està format per cinc plantes i 18 habitatges, dels quals 10 són d’un dormitori, i 8 de dos, d’entre 45 i 55 metres quadrats, respectivament. D’aquests, un habitatge està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A més dels pisos, a l’edifici també hi ha un local, i un soterrani amb trasters i un aparcament per a bicicletes.

La situació i orientació de la parcel·la ha facilitat un projecte d’edifici on les zones de dia dels habitatges estaran obertes al carrer i al xamfrà, mentre que la façana que dona a l’interior d’illa està formada per les passeres que connecten els habitatges amb l’escala i l’ascensor de la finca. Tots els habitatges tenen terrassa i doble façana, de manera que s’aconsegueix ventilació creuada i permet el màxim assolellament. El projecte és obra de Naxal Arquitectura i compta amb dues altures. La cara que dona al xamfrà de l’encreuament és de planta baixa més tres, mentre la cara de l’edifici que dona a Ciutat de Granada és de planta baixa més cinc.

Aquesta promoció forma part de l’estratègia de l’Ajuntament de Barcelona d’ampliar l’oferta d’habitatge assequible a la ciutat, tant a través de la promoció directa, com és el cas, com a través de la promoció delegada. Comptant els habitatges que s’acaben ara, en obres i en fases prèvies, l’Ajuntament de Barcelona té prop de 5.000 habitatges en alguna fase d’execució, que s’han d’afegir als més de 12.000 habitatges que foment part del parc de titularitat i gestió municipals.





Paraules clau

imhab/ Parc i la Llacuna del Poblenou/ Sant Martí/