La Regata Cultural acosta la Copa Amèrica als mercats municipals de Barcelona : Servei de Premsa

La Regata Cultural acosta la Copa Amèrica als mercats municipals de Barcelona

12/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El cicle gastronòmic Tasta’M torna als mercats municipals de Barcelona i, aquest any, ho fa amb algunes de les seves propostes incloses dins dels actes de la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica de vela a la ciutat. La primera cita del Tasta’m dins de la Regata Cultural serà aquest dissabte 15 de juny al Mercat de les Corts, on la tapa protagonista seran els musclos. El cicle es traslladarà per diferents mercats de la ciutat amb producte de temporada i música i les sessions que queden emmarcades dins del programa d’activitats per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica estaran dedicades a la cuina marinera i als productes del mar amb propostes com paella, sardinada o fideuà marinera.

 

“Els mercats municipals, com a eix vertebrador de la vida dels barris, són un escenari clau que faran que la Copa Amèrica es visqui a tota la ciutat. Barcelona impregnarà la competició del seu caràcter i de trets identitaris com la gastronomia”, remarca la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil.

 

Per poder participar de la cita d’aquest dissabte al Mercat de les Corts, els visitants hauran de presentar un tiquet degustació que donarà dret a una tapa de musclos i una beguda. Uns dies abans, les parades del Mercat ja obsequiaran els seus clients amb aquests tiquets quan facin les seves compres. Durant la jornada, la clientela podrà gaudir d’una animació musical a càrrec de la Lola Bike -bicicleta amb DJ- i de la millor gastronomia.

 

El cicle Tasta’M, impulsat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals (FEMM), va néixer el 2022 i la d’aquest dissabte al Mercat de les Corts serà la seva novena activitat. Aquesta proposta busca dinamitzar el territori, des d’un punt de vista gastronòmic i cultural, i posa de manifest que els mercats són el punt de vertebració econòmica i social de la ciutat i actuen com a prescriptors d’una alimentació saludable amb el consum del producte de qualitat, proximitat i temporada.

 

La relació dels mercats municipals amb la Regata Cultural ja va començar amb el Petit Mercat de Mercats, que va tenir lloc els dies 10 i 11 de maig al Mercat de Sant Antoni. També es preveu que la Copa Amèrica tingui el seu espai  al Mercat de Mercats dels pròxims 18, 19 i 20 d’octubre a la plaça Catalunya.

 

Aquestes són les activitats organitzades als mercats municipals que queden inclosos dins de la Regata Cultural:

 

 





Paraules clau

Copa Amèrica/ mercats/ Regata Cultural/ tasta'm/