A partir de dilluns comença el gruix de les obres a la Rambla i s’implanta la nova configuració viària : Servei de Premsa

A partir de dilluns comença el gruix de les obres a la Rambla i s’implanta la nova configuració viària

14/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

A partir de dilluns, 17 de juny, s’implanta la nova configuració viària a la Rambla. La nova mobilitat estarà vigent mentre durin les obres i permetrà iniciar el gruix de la transformació d’aquesta emblemàtica via de Barcelona.

La principal modificació implica que a partir de diumenge, 16 de juny, a les 22:00 hores, cap vehicle podrà circular per la Rambla en sentit mar. Les tasques per implantar la nova mobilitat s’executaran durant tota la nit i a partir de les 7:00 hores de dilluns, 17 de juny, es preveu que tot el trànsit en sentit muntanya, des de Colom fins a la plaça de Catalunya, ja s’haurà traslladat i circularà per la calçada de la banda Raval. Tal com ja passa avui dia a la Rambla la circulació de pujada estarà restringida al veïnat, busos, taxis, accés a hotels, pàrkings i distribució urbana de mercaderies (DUM) en l’horari corresponent.

Així, durant els primers mesos d’obres la mobilitat al llarg de la Rambla i d’accés al passeig des de l’entorn quedarà configurada tal com es mostra en aquests plànols:

 

 

Mobilitat prevista durant l’inici de les obres. Aquests plànols aniran canviant i adaptant-se al transcurs dels treballs i s’informaran puntualment als webs i canals habilitats.

 

Aquest esquema de mobilitat serà vàlid des de dilluns i durant els primers mesos. Després s’anirà adaptant a les necessitats que requereixin el propi transcurs de les obres i els canvis de fase. Les modificacions que es vagin fent s’informaran degudament a través de tots els canals establerts.

La nova configuració viària també comportarà afectacions al transport públic i suposarà desplaçar els recorreguts de les línies d’autobús que circulen per la Rambla. En concret, les línies que a partir dilluns quedaran modificades seran la V13, la 59 i el bus nocturn N9. La V13  i l’N9 passaran a tenir el seu origen i final a la plaça de Catalunya, mentre que la 59 seguirà pujant per la Rambla durant el període d’obres, però de baixada anirà per Via Laietana. Els canvis estan degudament senyalitzats a les mateixes parades.

 

 

En paral·lel, s’han habilitat uns passos provisionals de vehicles per donar accés i sortida al veïnat del Gòtic i garantir el pas de vehicles d’emergències i la distribució de mercaderies (DUM). Inicialment s’han implantat quatre passos que creuen el passeig central a l’alçada dels carrers Portaferrissa, Boqueria, Ferran i a la plaça Reial; i també se’n contempla al carrer Escudellers que s’activarà segons les necessitats.

L’Ajuntament de Barcelona recomana planificar amb temps els desplaçaments, informar-se de les afectacions pels canals habituals i buscar itineraris de baixada alternatius i allunyats dels àmbits d’obres.





Paraules clau

La Rambla/