Nou Barris finalitza les obres per fer més accessibles els carrers de Castelldefels i Vacarisses, a Torre Baró : Servei de Premsa

Nou Barris finalitza les obres per fer més accessibles els carrers de Castelldefels i Vacarisses, a Torre Baró

16/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les obres per millorar la connexió entre els carrers de Castelldefels i Vacarisses i urbanitzar la zona verda de l’àmbit, al barri de Torre Baró del districte de Nou Barris, ja han finalitzat. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), ha executat durant els últims mesos les actuacions per ordenar aquest sector, que tenia un important desnivell de cota, de manera s’ha millorat l’accessibilitat de l’entorn i s’han facilitat els desplaçaments. La intervenció ha comptat amb un pressupost d’1 milions d’euros.

 

 

 

En concret, l’àmbit d’actuació ha abastat el tram del carrer de Castelldefels a partir de la confluència amb el passatge de Carreras, en el sector més al sud, i s’ha prolongat fins al carrer de Vacarisses gairebé a tocar amb el de Torrelles. Es tracta d’una zona situada en un dels vessants de la serralada de Collserola, de manera que el terreny té un pendent fort i és molt estret i això dificultava l’accés i la mobilitat. Amb l’arranjament que s’ha fet, s’ha canviat el traçat per eixamplar les voreres i la calçada, que té dos carrils de circulació. El desnivell entre un carrer i l’altre s’ha reduït, ja que el de Castelldefels ha apujat la seva rasant i el de Vacarisses l’ha abaixat.

El regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, destaca que l’actuació suposa “una gran millora en la qualitat de l’espai públic i l’accessibilitat d’un indret on abans de les obres els desplaçaments es feien difícils per la seva orografia complicada. Ara s’ha facilitat la mobilitat i el dia a dia dels veïns i veïnes”.

El projecte també ha inclòs el condicionament de les zones verdes i espais interiors. En aquests espais, el verd s’ha incrementat amb noves plantacions, ja que s’ha inclòs til·lers caucàsics i hidrosembra amb espècies autòctones. A més, a la banda edificada del carrer de Vacarisses s’hi ha fet rampes per accedir còmodament als habitatges existents.

Pel que fa al mobiliari urbà, s’ha col·locat papereres en els passos de vianants i baranes inoxidables de protecció en la vorera elevada a la cruïlla de Vacarisses amb Castelldefels. I s’ha instal·lat punts de llum de diferents alçades i potències.





Paraules clau

torre baró/