Lluís Rabell assisteix a la inauguració de les obres de remodelació de l’Escola El Turó : Servei de Premsa

Lluís Rabell assisteix a la inauguració de les obres de remodelació de l’Escola El Turó

19/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous, 20 de juny a les 18.00 hores (Escola El Turó, c/ de Peñalara, 19) el regidor d’Educació i Persones Grans i del Pla de Barris, Lluís Rabell, assisteix a la inauguració de les obres de remodelació de l’Escola El Turó, impulsades a partir d’un projecte del Pla de Barris del Turó de la Peira, amb la col·laboració del Districte de Nou Barris i del Consorci d’Educació de Barcelona.

La celebració de l’acabament de les obres i la festa d’inauguració de la remodelació començarà una hora abans, a les 17.00 hores, amb una batucada amb la qual es rebran als participants de la festa. Es podran visitar els nous espais del centre amb l’equip eduatiu i l’AFA de l’escola, i durant tota la festa hi haurà ambientació musical i berenar.

L’actuació realitzada, que ha suposat una inversió de 2 M€, ha consistit en la renovació de la fusteria exterior i dels protectors solars, la millora de l’accessibilitat i l’adaptació de les instal·lacions al projecte educatiu del centre. El projecte també ha suposat la rehabilitació de les instal·lacions del Casal Infantil del Turó de la Peira, ubicat dins el recinte de l’escola, així com l’espai de l’AFA.

A banda de la transformació física duta a terme a l’escola, al llarg de la implementació del pla de barris, l’Escola El Turó ha incorporat al seu equip educatiu la figura d’una educadora social i participa dels projectes Menjallibres, de promoció de la lectura; Extra!Extra! d’activitats extraescolars de caràcter artístic, científic i tecnològic; i Caixa d’Eines, la línia d’educació i cultura del PdB.

La proposta de la Caixa d’Eines treballa amb el claustre de l’escola per implementar les arts com a una eina pedagògica per a transversalitzar aprenentatges. Es tracta de la modalitat d’intervenció d acompanyament al centre i ho fa creant una comissió artística al centre que té com a objectius: la incorporació de la pràctica artística als ambients d’aprenentatge i la formació de l’equip docent en aquesta transversalitat dels aprenentatges a partir dels processos de creació artística.

En paral·lel, l’Escola El Turó també forma part del projecte d’Espai de Criança El Turó, una iniciativa que, entre d’altres objectius, vol fomentar la relació de les famílies de l’EBM El Turó amb l’escola d’infantil i primària per tal de facilitar la transició a la nova etapa educativa a partir de la relació entre les famílies.





Paraules clau

educació/ equipaments/ Escola El Turó/ Nou Barris/ remodelació/