Comença la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents : Servei de Premsa

Comença la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents

25/06/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha donat aquest dimarts el tret de sortida a la campanya municipal de vacances d’estiu per a infants i adolescents, d’1 a 17 anys, de la ciutat de Barcelona. Enguany s’han ofert 360.268 places per triar entre les més de mil activitats de lleure, esportives, temàtiques i familiars que aplega el programa T’estiu molt.

 

 

 

 

 

La campanya de vacances d’estiu garanteix una àmplia, versàtil i inclusiva oferta d’activitats que inclouen propostes de tipologia molt variada, tant pel que fa a les propostes esportives del Campus Olímpia, com per les propostes culturals, educatives, tecnològiques o artístiques, entre d’altres. El bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys, els campaments, els casals d’estiu, les rutes esportives, els tallers d’arts musicals i les activitats en família són algunes de les propostes que es plantegen per a gaudir de les vacances d’estiu.

L’objectiu de T’estiu molt és, que mitjançant les diferents activitats de l’educació en el lleure, socioculturals i esportives, es transmetin els valors de la convivència i la companyia, així com de respecte a l’entorn, i es gaudeix del temps de vacances d’una forma divertida i segura. Alhora que afavorir la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies.

Per al comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez “una vegada més, Barcelona aposta pels més petits amb una ambiciosa campanya de vacances. La recepció per part de les famílies ens impulsa a continuar amb una iniciativa que garanteix la conciliació els mesos d’estiu i ofereix experiències úniques als nens i nenes de la ciutat”.

Tot i que avui s’ha donat el tret de sortida a la gran majoria de propostes, la data d’inici de les activitats ha estat aquest dissabte 22 quan molts infants i adolescents han marxat de campaments. La campanya de vacances d’estiu s’allargarà fins al 6 de setembre, just per adaptar-se a l’inici del curs escolar.

 

Suport econòmic per a les famílies

L’Ajuntament de Barcelona inclou en la campanya de vacances d’estiu un programa de subvencions adreçat a les famílies en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’una aposta per a garantir la participació de tots els infants i adolescents residents a Barcelona i evitar que la capacitat econòmica de la família sigui un obstacle per a gaudir de les activitats.

El govern municipal ha destinat un pressupost de 5,1M d’euros per cobrir la demanda de subvencions, consolidant així el pressupost de l’estiu passat. Enguany, s’han atorgat 22.252 subvencions de les quals 19.070 corresponen a un ajut del 90% de l’import total de l’activitat.

 

Un total de 267 entitats habilitades

L’Ajuntament de Barcelona estableix una habilitació per a les entitats responsables del desenvolupament de les activitats. Amb aquest pas s’assegura una oferta àmplia d’activitats obertes a tots els infants i adolescents, una relació adequada entre qualitat i preu, una ràtio adient de monitors/es, i diferents requisits amb els quals ha de complir l’entitat organitzadora.

En aquesta edició, s’han habilitat un total de 267 convenis que han suposat poder oferir 1.084 activitats per a aquest estiu.

 

Estiu Adoles100!

Joves de Barcelona també ofereix una programació d’activitats d’estiu específica per als i les adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. La campanya Estiu Adoles100! presenta una proposta equitativa i inclusiva amb més d’un centenar d’activitats puntuals i gratuïtes per a tots els gustos, per compartir riures, aprenentatges i moments únics a la ciutat.

Les activitats es duran a terme entre els dies 25 de juny i 12 de juliol als diferents barris de la ciutat. Tallers de teatre, cuina o argila, activitats relacionades amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, torneig de ping-pong o tarda de jocs de rol, són una mostra de l’àmplia oferta per gaudir de l’estiu a la ciutat.

La programació de T’estiu molt es pot consultar aquí.

La programació i inscripcions d’Estiu Adoles100! es pot consultar aquí.





Paraules clau

T'estiu molt!/