L’Ajuntament ofereix més de 500 places en cursos d’idiomes a persones en situació d’atur o que busquen una millora professional : Servei de Premsa

L’Ajuntament ofereix més de 500 places en cursos d’idiomes a persones en situació d’atur o que busquen una millora professional

27/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania cursos d’idiomes gratuïts per millorar competències professionals i facilitar a les persones demandants de feina  accedir més àgilment a ofertes de treball de la ciutat. En total, en el marc del programa Reskilling Idiomes hi haurà 530 places prioritàriament per a persones que es trobin en situació d’atur, o bé per a aquelles que, tot i treballar, volen millorar les seves competències lingüístiques en els idiomes anglès, alemany i francès.

Les persones interessades en les formacions es poden inscriure a través de la pàgina web de Barcelona Activa, i posteriorment rebran  una prova de nivell per poder-les assignar al grup més adient. En cas d’haver participat en el programa anteriorment o si ja es disposés d’un nivell certificat, no caldrà realitzar aquesta prova.

Les formacions s’impartiran sobretot en format virtual. Durant aquesta darrera setmana de juny i durant el mes de juliol,  es posen a disposició places per a cursos que s’impartiran després de l’estiu. Els cursos s’ofereixen des de Barcelona Activa, en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), i centres especialitzats de la ciutat.

Segons un informe de Randstad, el coneixement d’idiomes és un requisit imprescindible per al 58% de les ofertes de feina en el cas d’acabats de llicenciar, per al 6% en el cas d’executius i per al 100% a l’alta direcció. I segons un estudi d’Infoempleo Adecco, la demanda de llengües estrangeres en les ofertes de treball ha crescut 7,5 punts en els darrers dos anys.

 

Copa Amèrica i l’anglès de negocis i d’economia blava

Algunes accions formatives d’aquest programa contemplen cursos específics de sectors i oportunitats que atrau la Copa Amèrica de Vela a la ciutat aquest any. S’oferiran, entre d’altres, cursos d’anglès vinculats a la nàutica, l’hostaleria, la restauració, el comerç o la logística, així com formacions per a joves, apostant per la millora de la seva ocupabilitat, amb nivells des de l’A1 al C1.





Paraules clau

idiomes/ situació d'atur/