Llum verda al pla urbanístic que situa els nous tanatoris a prop dels cementiris de la ciutat : Servei de Premsa

Llum verda al pla urbanístic que situa els nous tanatoris a prop dels cementiris de la ciutat

28/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Llum verda al pla urbanístic que situa els nous tanatoris a prop dels cementiris de la ciutat. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat per unanimitat definitivament el Pla Especial Urbanístic per a la implantació o ampliació d’equipaments funeraris. L’objectiu del pla és minimitzar l’impacte d’aquests equipaments en el dia a dia del veïnat, i pren com a referència els cementiris de Barcelona a l’hora de definir on i en quines condicions podran obrir equipaments d’aquestes característiques.

 

 

Així, es regula que els nous tanatoris s’ubiquin dins d’un radi de proximitat que pren com a mesura la distància equivalent de 10 minuts caminant respecte la ubicació dels accessos als cementiris, aplicant criteris de proximitat i de mobilitat sostenible. Els cementiris de Barcelona es troben tots situats prop de les principals vies d’accés a la ciutat, fet que permet un accés ràpid des de fora, evitant la circulació de vehicles pel centre de la ciutat.

Les condicions que estableix el pla és que hauran de tenir un mínim de 2 sales de vetlla. Alhora, s’hauran d’ubicar sempre en sòl qualificat d’equipament –excepte en sòls de caràcter metropolità i sòls destinats a allotjament dotacional– que tinguin accés des de carrers de 12 m d’amplada i vorera amb amplada mínima de 2,40 m. Cal que s’implantin en edificis dedicats exclusivament a aquest ús, en parcel·les que tinguin una superfície mínima de 800m2 i amb una edificabilitat màxima que s’establirà d’acord amb les regles generals del PGM pels sòls d’equipament, amb un sostre màxim de 1.600m2. A més, s’estableix un radi d’incompatibilitat de manera que no hi podran haver dos tanatoris a una distància inferior a 300 metres entre si.

Aquesta regulació ateny exclusivament equipaments de vetlla i condicionament de persones difuntes, activitats sense cap impacte ambiental. Amb aquestes condicions, la previsió és que la capacitat de nous equipaments funeraris a la ciutat sigui entre un i tres de nous per cada cementiri.





Paraules clau

cementiris/ tanatoris/