El districte d’Horta-Guinardó estrena pistes esportives al carrer de Tenerife, al barri de Can Baró : Servei de Premsa

El districte d’Horta-Guinardó estrena pistes esportives al carrer de Tenerife, al barri de Can Baró

12/07/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

El districte d’Horta-Guinardó celebrarà aquesta tarda de forma oficial la finalització de les pistes esportives del carrer Tenerife. Ho farà amb una festa popular i la visita a partir de les set de la tarda del regidor del districte i de pla de barris, Lluís Rabell, als nous espais que ha estrenat recentment el barri de Can Baró.

Les noves pistes esportives de Can Baró són el resultat d’un projecte desenvolupat en aquest territori pel Pla de Barris 2021-2024 de Can Baró, a través del qual s’ha creat en aquest espai del barri un autèntic “hub” esportiu aprofitant la fesomia del barri així com els espais lliures de la plaça. L’actuació, sobre un terreny de 3.200 m², ha transformat físicament l’espai, però també ha millorat el projecte comunitari de les pistes, i ha dinamitzat el barri.

 

 

La transformació física de les pistes esportives del carrer Tenerife ha suposat un arranjament i una millora general de tot aquest entorn. En concret s’ha creat un nou espai per a la pràctica de la cal·listènia. L’espai s’ha condicionat amb un paviment de cautxú de color blau. S’ha delimitat pel costat més al sud. Pel costat posterior s’ha fet un tancament amb una vorada remuntable de formigó. Entre la pista de basquet i la zona de cal·listènia s’ha col·locat una tanca de 3 metres d’alçada que fa de separació amb l’activitat del costat. Pel que fa a l’enllumenat, s’ha col·locat una nova columna cilíndrica de 12 metres d’alçada amb projectors per tal de reforçar la il·luminació de la zona.

També s’ha habilitat un altre espai polivalent com a zona de multi activitat a la zona d’accés més al sud. En aquest espai, amb una geometria irregular de formigó colorejat, s’hi ha col·locat amb bicicletes estàtiques.

A la zona de petanca s’han millorat les pistes: s’han substituït les peces de fusta que confinen la sorra, s’han arranjat les tanques perimetrals i s’ha millorat l’enllumenat.

Finalment s’ha fet un arranjament general de tota aquest entorn amb la plantació d’arbrat, actuacions al paviment de sauló i amb la substitució d’alguns elements de mobiliari urbà.

En total, l’Ajuntament ha invertit en aquest projecte prop de 425.000€.

 

 

 

El Pla de Barris 2021-2024 ha estat un aliat vital en la realització d’aquestes actuacions que feia temps que eren reclamades pel veïnat a l’Ajuntament. L’actuació ha desenvolupat tres àmbits temàtics d’actuació del Pla de Barris: drets socials, equitat de gènere i acció comunitària; espai públic i accessibilitat, i sostenibilitat ambiental i emergència climàtica.

De tots aquests àmbits el més destacat ha estat el treball en la millora de la convivència. En el context d’un barri com Can Baró, sense greus problemes de veïnatge, havien sorgit problemàtiques amb un cert grau de cronificació en el temps: la neteja de l’espai públic, la convivència a l’espai públic amb els gossos, o la pressió de la massiva afluència de turistes al Turó de la Rovira. L’actuació a les Pistes de Tenerife ha estat una oportunitat que ha permès aprofitar la idiosincràsia de l’espai de vessant de muntanya i els condicionats orogràfics d’accessibilitat existents, per assentar definitivament aquest nou “hub esportiu” a l’aire lliure. Un espai per a la pràctica saludable i de lleure, que no és elitista o discriminador del veïnat del barri, sinó que esdevé un espai de lleure per a tothom, un indret agradable per millorar la qualitat de vida i d’interrelació del veïnat de Can Baró.

 

 

 

 

Completarà la intervenció la instal·lació d’un sistema d’ombra a l’àrea de jocs infantils

L’Ajuntament té prevista una darrera intervenció en aquest entorn del barri de Can Baró. Es tracta de la instal·lació d’un sistema d’ombres a la zona de jocs infantils de la plaça de les Pedreres de Can Baró, amb la qual completarà la millora de la zona. Aquesta és una de les actuacions previstes al pla de l’Ajuntament per crear zones d’ombra estacional en àrees de joc infantil de tota la ciutat, adaptat així la ciutat a la situació d’emergència climàtica.

El dispositiu d’ombra, que es preveu que pugui entrar en funcionament l’estiu que ve, consistirà en un sistema de bàculs permanents (és a dir, columnes metàl·liques) fonamentats a terra que sostindran els elements tèxtils que generaran l’ombra. Aquests elements tèxtils seran teles troquelades per evitar l’efecte vela i garantir-ne la seguretat i funcionalitat que s’hauran de poder posar i treure a l’inici i final de cada temporada d’estiu.





Paraules clau

Can Baró/ Horta-Guinardó/