Barcelona celebra amb una festa ciutadana l’inici de les obres de cobertura de la ronda de Dalt entre l’IES Vall d’Hebron i l’avinguda de Vallcarca : Servei de Premsa

Barcelona celebra amb una festa ciutadana l’inici de les obres de cobertura de la ronda de Dalt entre l’IES Vall d’Hebron i l’avinguda de Vallcarca

13/07/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dissabte se celebra una festa ciutadana amb motiu de l’inici de les obres de cobertura de la ronda de Dalt entre l’IES Vall d’Hebron i l’avinguda de Vallcarca. La jornada, a la qual ha assistit l’alcalde, Jaume Collboni, té lloc al passeig de la Vall d’Hebron, 130 (davant del Mercat de la Vall d’Hebron, sota la pèrgola), i inclou des de les 10.30h fins les 13.30h actuacions, espectacles, banda de música itinerant, animació, jocs infantils i un punt d’informació sobre la transformació. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha volgut donar la benvinguda amb el veïnat a la posada en marxa dels treballs de la segona fase del cobriment de la ronda al seu pas per Horta-Guinardó, que van començar fa dues setmanes.

 

 

 

Aquest tram de cobertura va a continuació del primer ja executat, d’uns 200 metres, entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, i permetrà cobrir 340 metres més de ronda en què es podrà generar nova superfície per a ús ciutadà i verd que beneficiaran els veïns de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Per tant, amb les dues fases se sumarà fins a 540 metres de cobertura.

Així, el Govern municipal tira endavant una de les actuacions prioritàries en matèria urbanística i de gran importància per al desenvolupament dels barris de la zona i del conjunt de la ciutat. Alhora, atén una demanda ciutadana llargament reivindicada i dona compliment al gran pacte de ciutat amb entitats veïnals i grups polítics posat en marxa el setembre passat per transformar la ronda de Dalt i aconseguir que relligui els barris i l’entorn que l’envolta.

Les obres, ja en marxa, inclouen la construcció d’un mur central de recolzament de l’estructura, la pròpia cobertura, passos de serveis i sis sortides d’emergència de túnel amb una sala tècnica integrada en una d’elles. Es preveu que l’actuació acabi el maig de 2027 per poder urbanitzar després la coberta resultant.

 

Tot el detall de la informació de les obres de la segona fase de la cobertura de la ronda de Dalt es pot consultar aquí.





Paraules clau

Ronda de Dalt/