TMB invertirà 168 milions d’euros en la seguretat privada del Metro durant els propers 4 anys : Servei de Premsa

TMB invertirà 168 milions d’euros en la seguretat privada del Metro durant els propers 4 anys

31/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha adjudicat el nou contracte de seguretat del Metro per als propers 4 anys amb un pressupost de 168 milions d’euros. Securitas i Prosegur són les empreses que prestaran aquest servei de vigilància a les 165 estacions de la xarxa, trens, tallers, cotxeres i altres dependències i edificis del metro.

El nou contracte preveu més de 5 milions d’hores de servei, un 5% més que l’actual, i la contractació de 800 agents de seguretat, 50 més que ara.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha destacat que “reforcem la seguretat al metro amb més hores de vigilància, una inversió important de 168 milions d’euros” i ha anunciat que la xarxa de metro “ja té prop de 10.000 càmeres de seguretat, un sistema de videovigilància que millora la seguretat perquè permet veure el que està passant a trens i estacions, i evita la impunitat perquè qualsevol acte incívic o delictiu queda registrat i es pot identificar l’autor“.

 

 

 

 

L’adjudicació del servei de vigilància s’ha fet per 168 milions d’euros i el contracte tindrà una durada de 4 anys amb la possibilitat de prorrogar-lo un any més. Així, la previsió és que TMB inverteixi prop de 42 milions d’euros cada any en seguretat.

Els serveis contractats treballaran, com es fa sempre, de manera coordinada i complementària amb les forces i cossos de seguretat en les seves tasques de prevenció i actuació davant de fets delictius i altres actes incívics. També donen suport als interventors quan es fan controls antifrau a les dependències del Metro.

La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha posat en valor aquest nou contracte de seguretat ja que “el Metro és el principal element que facilita la mobilitat a la nostra ciutat i és un espai segur que volem que es mantingui”. “La Barcelona del Metro cada vegada és més gran, amb més usuaris, per aquest motiu hem modificat les condicions de seguretat amb un nou contracte que s’adapta a l’increment de passatgers i que reforça la seguretat en el transport” ha afegit.

 

10.000 càmeres a trens i estacions

La feina dels agents de seguretat compta amb el suport de les prop de 10.000 càmeres que estan repartides per trens i estacions i també a cotxeres, tallers i altres dependències de TMB. Les imatges d’aquests dispositius de videovigilància es reben al Centre de Control de Metro i el Centre de Seguretat i Protecció Civil.

Les càmeres permeten veure el que està passant en directe quan un usuari prem el botó SOS o el d’informació en un tren o en una estació. Les imatges captades per aquests dispositius de videovigilància queden enregistrades i així es poden revisar per tenir totes les dades sobre una determinada situació o identificar les persones que han comés un delicte a les instal·lacions de metro, a petició dels Mossos d’Esquadra o altres cossos de seguretat.

L’objectiu de tot plegat és garantir la seguretat de les persones usuàries, dels treballadors i de les instal·lacions de la xarxa de Metro de Barcelona que l’any passat va registrar més de 440 milions de validacions. A més de la cobertura ordinària de seguretat, aquest contracte permetrà reforçar també els efectius necessaris per a fer front a grans esdeveniments culturals, esportius i festius, així com oferir suport a la intervenció i control de títols de transport.

Amb aquesta licitació es dona continuïtat al model de gestió implantat al Metro de Barcelona per donar resposta a aquests reptes de mobilitat i a les noves necessitats, en un context d’alta complexitat, tot en compliment de la normativa de seguretat vigent i d’acord també amb les condicions establertes en el conveni col·lectiu estatal per a les empreses de seguretat pel període 2023-2026.





Paraules clau

seguretat/ tmb/