Desarticulat un grup criminal que enviava haixix i marihuana a Europa a través de correu postal : Servei de Premsa

Desarticulat un grup criminal que enviava haixix i marihuana a Europa a través de correu postal

03/08/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Agents dels Mossos d’Esquadra de la unitat regional d’investigació de Salut Pública de Barcelona en col·laboració amb agents de la Guardia Urbana de Barcelona, han desarticulat un grup criminal que traficava amb haixix i marihuana a nivell internacional. Els detinguts tenien la base a Barcelona i utilitzaven diferents establiments de la ciutat que operaven amb empreses de transport postal. A través d’aquest sistema, distribuïen la droga en paquets a diferents punts d’Europa, principalment a França.

La investigació es va iniciar al mes d’agost de 2023 quan es va intervenir paqueteria postal que contenia substàncies estupefaents i que havia estat enviada des de Barcelona a diferents països d’Europa. Arran la feina policial s’ha pogut concloure que el grup criminal estava perfectament organitzat i jerarquitzat. Les funcions les distribuïa la direcció de l’entramat, començant per la preparació dels paquets i passant per la venda i el transport d’aquests. Fins i tot hi havia una persona encarregada de buscar i gestionar domicilis tant pels integrants del grup com per dur a terme el negoci il·legal.

El 22 de juliol, després de mesos d’intervencions i de diverses identificacions, es va realitzar l’entrada i perquisició al centre de distribució i a quatre domicilis. En aquests escorcolls, quatre a Barcelona i un a Abrera, es van intervenir:

Els agents també van trobar 20.665 euros en efectiu, a més d’un sistema d’embalatge i manipulació de substàncies estupefaents.

En total es van detenir vuit homes, tots de nacionalitat francesa, per un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Els vuit detinguts acumulen un total de 17 antecedents per fets similars.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/