El districte de Sarrià – Sant Gervasi destina 2,8 milions a la millora de l’espai públic en diversos carrers : Servei de Premsa

El districte de Sarrià – Sant Gervasi destina 2,8 milions a la millora de l’espai públic en diversos carrers

04/08/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la millora de l’espai públic en diversos carrers del Districte de Sarrià – Sant Gervasi amb una inversió conjunta de 2,86 milions d’euros per tal d’afavorir l’accessibilitat i renovar els elements urbans. Les obres previstes tindran lloc als carrers Riu de l’Or, en el tram comprès entre el carrer Manuel de Falla i el carrer de Francesc Carbonell, i el carrer de Moragas, entre Folgueroles i Teodora Lamadrid. D’altra banda, es traslladarà l’Àrea d’Esbarjo de Gossos (AEG) de Jardins de Piscines i Esports a una de nova als Jardins del Doctor Samuel Hahnemann, a més de convertir en zona verda l’àrea actual. Per a la regidora del Districte, Maria Eugènia Gay, aquesta és una oportunitat per millorar l’espai públic per al veïnat del districte i guanyar zones de convivència en les quals els vianants tinguin la prioritat. “L’esforç d’inversió des del districte permetrà garantir espais amplis i generosos per als vianants”, afegeix.

En primer lloc, el consistori ha aprovat el projecte executiu per reurbanitzar el carrer del Riu de l’Or amb un pressupost de 840.521,62 euros i una afectació de 1.490 metres quadrats. La previsió és iniciar l’obra a finals d’any amb una durada de set mesos. S’hi incorporarà arbrat i zones d’estada, resolent alhora els aspectes de mobilitat i accessibilitat urbana. Es preveu la renovació de la pavimentació, la millora dels elements urbans, i la pacificació del vial, transformant la secció en plataforma única, amb elements vegetals.

D’una banda, la pacificació consisteix en l’elevació de la calçada a nivell de les voreres per a garantir la circulació i seguretat dels vianants. Amb aquesta intervenció seran accessibles els passos de vianants, donant-li prioritat respecte a la circulació de vehicles. Aquests hauran de superar un remuntable per a accedir a la intersecció, amb la consegüent reducció de la velocitat.

D’altra banda, l’arranjament del carrer de Riu de l’Or, s’organitza per franges longitudinals sobre una plataforma única. Dues franges adossades a les façanes garanteixen l’itinerari accessible per l’accés als habitatges, una franja per la implantació de zones d’estada i enjardinament, i la franja central destinada prioritàriament pels vianants i, puntualment per l’accés de vehicles als guals dels habitatges i vehicles de protecció civil. D’aquesta manera s’aconsegueix brindar un espai de pas ampli per als vianants a més de garantir accessos generosos per als habitatges que es troben més pròximes a aquesta àrea.

 

Carrer de Moragas

D’altra banda, s’ha aprovat un projecte d’arranjament i millora del carrer de Moragas en el tram comprès entre el carrer Folgueroles i Teodora Lamadrid, una intervenció amb un pressupost de 1.071.180,76 euros i un termini d’execució de les obres previst de deu mesos.

Aquesta actuació ampliarà les voreres actuals, reduirà l’ample de la calçada actual, permetrà la incorporació d’una nova alineació d’arbrat i servirà per renovar la pavimentació, i dels diferents elements urbans. Igualment, s’executarà el tram de clavegueram que manca (entre Folgueroles – Teodora Lamadrid) i es considerarà la millora, si s’escau, del tram de col·lector ja executat. Finalment, es durà a terme el soterrament de les línies aèries.

 

Jardins del Doctor Hahnemann

Finalment, l’Ajuntament ha aprovat el trasllat de l’AEG de Jardins de Piscines i Esports a una de nova als Jardins del Doctor Samuel Hahnemann, i la reurbanització com a zona verda de l’àmbit de Piscines. El pressupost d’aquesta actuació serà de 950.561,39 euros.

Per a l’àmbit de Piscines i Esports, l’objectiu és convertir en zona verda l’espai que l’actual AEG ocupa amb una intervenció mínima. Es tracta de relacionar el nou espai amb les zones verdes existents generant espais d’estada nous i incorporant noves espècies vegetals. El projecte desenvolupa solucions simples i aprofitant al màxim de les preexistències. Això es manifesta en el seguiment del traçat preexistent, i en l’extracció i la reubicació dels elements entre els dos àmbits.

El segon àmbit, ubicat als Jardins del Doctor Samuel Hahnemann, és on es trasllada l’actual AEGde l’àmbit de Piscines i Esports. Es tracta de generar una nova àrea d’esbarjo per a gossos tenint cura que la separació als edificis de l’entorn sigui generosa. El projecte beneficia al màxim dels elements existents de l’actual AEG i es basa sobre el traçat i les preexistències de l’espai.





Paraules clau

Sarrià-Sant Gervasi/