Barcelona incrementa a 3 M€ els ajuts a la contractació CREA FEINA destinats a empreses que ampliïn les seves plantilles : Servei de Premsa

Barcelona incrementa a 3 M€ els ajuts a la contractació CREA FEINA destinats a empreses que ampliïn les seves plantilles

05/08/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa com a entitat col·laboradora, ampliarà els ajuts del programa CREA FEINA, de subvencions a empreses per afavorir  la contractació de persones residents a la ciutat de Barcelona que estiguin aturades. L’ampliació del pressupost ha de permetre arribar a més col·lectius: una línia orientada a professionals sèniors (majors de 45 anys) i una altra a persones en situació de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social que se sumen a la línia de joves i a la del foment del talent investigador, ambdues en marxa des del maig de 2024.

CREA FEINA incrementa així el seu pressupost fins a 3 M€ en total, 1 M€ més dels assignats inicialment, amb la previsió d’atendre més de 300 ajuts entre els diferents col·lectius. Les línies Crea Feina Sèniors i Crea Feina Inclusiva s’adrecen a persones en situació d’atur majors de 45 anys, especialment si son majors de 55 anys i/o en atur de llarga durada; i a persones sense feina majors de 30 anys que presenten situacions de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social.

En tots els casos els ajuts volen fomentar la contractació de persones empadronades a la ciutat de Barcelona. Les empreses i organitzacions que vulguin incorporar persones a les seves plantilles poden estar establertes a la ciutat o a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Cadascuna podrà sol·licitar fins a un màxim de 10 ajuts, sense superar el màxim de persones en plantilla quan es cursa la primera sol·licitud.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha subratllat que “amb aquesta ampliació de pressupost refermem el nostre compromís amb el treball de qualitat i amb bones condicions laborals per a tothom, també per aquells col•lectius que ho tenen més difícil com les persones més grans, aturades de llarga durada o en risc d’exclusió social”. “Hi ha bonificacions al sistema de contractació indefinida i s’hi poden acollir  empreses de l’Àrea Metropolitana que contractin gent que esta empadronada a Barcelona”, ha afegit.

L’import dels nous ajuts pot arribar als 14.000 euros amb l’objectiu d’afavorir la creació d’ocupació de qualitat amb contractes indefinits. L’aprovació definitiva d’aquesta ampliació es preveu a principis de setembre, i es podran registrar sol·licituds fins al dia 31 d’octubre de 2024. Mentrestant, les dues línies ja existents Joves i Investiga, continuen obertes fins a la mateixa data.

 

Atorgats els primer ajuts per a la contractació de persones doctorades

Des que es va iniciar el primer tram de convocatòria per a la contractació de jovent i persones amb perfil investigador amb títol de doctorat, ja han estat aprovats els primers 85 ajuts a 70 empreses de Barcelona i també de Cornellà, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat i Castelldefels, per un import de 600.000 euros.

Els sectors amb més persones contractades fins ara amb el programa CREA FEINA són els del Comerç (26%), Hostaleria-Turisme-Oci (14%), TIC (13%), Serveis a empreses (10,6%) i Indústria (9,4%). El 53% de les feines es desenvolupen en empreses amb plantilles no superiors a 10 persones.

Pel que fa als  ajuts de fins a 15.000€, vinculats a la contractació de personal investigador amb títol de doctor/a, les empreses beneficiàries provenen de sectors com Salut i Ciències de la Vida, Medi ambient, TIC, Comerç i Indústria/manufactura. Les contractacions realitzades corresponen a Perfils com Data Scientist, Investigador/a científic/a, Enginyer/a IA, Sènior Biòleg/a, Cap d’intel·ligència artificial i Machine Learning, Senior Scientist, entre d’altres.

Per a informació més completa i sol·licitar els ajuts, es pot accedir al web del programa https://empreses.barcelonactiva.cat/es/creafeina2024





Paraules clau

CREA FEINA/