Acaba la primera fase de la reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Acaba la primera fase de la reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

16/08/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta setmana acaben les obres de reforma del parc de l’Espanya Industrial, al districte de Sants-Montjuïc. Els treballs, que han durat uns nou mesos, han servit per adequar i millorar l’accessibilitat d’uns 4.800 m² del parc.

Aquesta actuació és un dels projectes presentats i escollits per la ciutadania en el procés de Pressupostos Participatius del 2020. La proposta de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i del Centre Social de Sants per reformar el parc de l’Espanya Industrial va ser la més votada de la ciutat amb 3.351 vots.

El treball conjunt posterior per concretar el projecte ha servit per reordenar i millorar els usos, la vegetació i part de les instal·lacions del parc. D’aquesta feina i de l’acord que en va sortir intentant fer compatibles les demandes veïnals i la capacitat pressupostària n’ha sortit aquesta primera fase d’arranjaments del parc que ha tingut un cost de 864.000 €.

Durant el temps que s’han fet les obres no s’ha tancat en cap moment el conjunt del parc, sinó només les zones on s’estava treballant a cada moment, i per fases.

A l’àrea de joc de l’Espanya Industrial d’uns 1180 m2 s’ha ampliat l’espai d’estada, i si ha afegit un pòrtic de gronxadors amb diferents tipus de seient sobre paviment de cautxú perquè siguin accessibles, també s’ha instal·lat un llit elàstic i s’han mantingut les dues estructures de multijocs i s’estudia recuperar algun altre element. La incorporació d’elements accessibles dona resposta a infants de diverses edats i interessos, a més de garantir l’accessibilitat a les principals activitats lúdiques.

També s’ha fet un gran espai per a diferents activitats a l’aire lliure i una nova pista esportiva multifuncional, al llarg d’aquest mes s’acabaran de col·locar els elements a la nova àrea de cal·listènia de 170 m².

A més, s’ha arranjat la zona de petanca de 470 m², amb nou mobiliari urbà i també s’ha actuat a l’espai del ping-pong per aconseguir una millor funcionalitat de l’espai de joc.

La zona d’esbarjo de gossos de 600 m2, s’ha traslladat a un altre emplaçament, per tal de per reduir l’impacte derivat de la freqüentació de gossos al parc.

També es restauraran les escultures per preservació del patrimoni històric del parc al llarg del mes de setembre.

Aquest conjunt d’actuacions, han reordenat la circulació, els espais d’estada i d’activitats, i volen contribuir a potenciar les dinàmiques socioculturals en les diferents zones, incrementar la qualitat dels espais i la convivència entre totes les persones usuàries del parc.





Paraules clau

Sants-Montjuic/