El Port Olímpic rep als equips femenins i juvenils de la Copa Amèrica i es posiciona com a espai dinamitzador de la nàutica : Servei de Premsa

El Port Olímpic rep als equips femenins i juvenils de la Copa Amèrica i es posiciona com a espai dinamitzador de la nàutica

06/09/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

El Port Olímpic acull, des d’aquesta setmana, la base del equips juvenils i femenins de la Copa Amèrica i es converteix així en el centre neuràlgic de dos dels principals esdeveniments en el calendari de la competició. Les dotze formacions participants tenen al Moll de Xaloc el seu centre d’operacions, des d’on es preparen i posen a punt els AC40, les embarcacions amb les que es disputaran els títols de la UniCredit Youth America’s Cup i de la Puig Women’s America’s Cup, que començaran el 17 de setembre i el 5 d’octubre respectivament.

 

 

Aquest divendres, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha visitat les instal·lacions juntament amb el CEO d’America’s Cup Event, Grant Dalton, la coordinadora de les competicions, Abby Ehler, el regidor d’Esports, David Escudé i de representants del tots els equips.

Per a l’alcalde, Jaume Collboni, “l’acollida dels equips femenins i juvenils de la Copa Amèrica posiciona Barcelona, i especialment el Port Olímpic, com a referent mundial en el món de la vela”. “La ciutat continua treballant per fer de la nàutica un esport accessible a tots i totes. No només volem ser un referent en competicions internacionals, sinó també en la promoció de la nàutica entre la nostra gent”, ha afegit l’alcalde.

Grant Dalton, CEO d’America’s Cup Event, ha dit: “En venir a Barcelona per la Louis Vuitton 37a America’s Cup, volíem anar més enllà i tenir un impacte en termes de diversitat. Recuperar la UniCredit Youth America’s Cup i crear Puig Women’s America’s Cup ens permet crear un camí perquè els atletes joves i dones arribin al cim de la vela mitjançant una competició que permet que el seu talent brilli en un escenari global amb una nova classe d’embarcacions d’última generació, els AC40. I per aconseguir-ho, hem trobat les millors instal·lacions per a la base tècnica conjunta aquí al Port Olímpic. La transformació que ha viscut és absolutament notable i és una llar ideal per als equips de la UniCredit Youth i la Puig Women’s America’s Cup”.

 

Una cita històrica

A partir de la propera setmana, els equips juvenils -amb regatistes menors de 25 anys- sortiran des del Port Olímpic per iniciar els seus entrenaments amb la vista posada a la celebració de la tercera edició de la UniCredit Youth America’s Cup, que es disputarà entre el 17 i el 26 de setembre al front litoral barceloní.

Per la seva banda, els equips femenins començaran la seva preparació el 28 de setembre de cara a una cita històrica, ja que Barcelona acollirà la primera Puig Women’s America’s Cup, entre el 5 i el 13 d’octubre. Abby Ehler ha posat en valor aquesta fita al considerar que “ofereix una plataforma i una oportunitat per a les regatistes de tot el món que mai abans no s’havia celebrat a aquest nivell de competició, creant models d’elit que inspiraran la propera generació de noies que s’iniciïn a la vela”.

A més del sis participants oficials de la 37ª Copa Amèrica i que representen a Nova Zelanda, Gran Bretanya, Itàlia, Suïssa, Estats Units i França, les competicions juvenil i femenina incorporen sis nous equips candidats al títol, com són els d’Espanya, Països Baixos, Canadà, Alemanya, Suècia i Austràlia.

 

Promoció de la nàutica

Amb l’arribada de les competicions juvenils i femenines de la Copa Amèrica, el Port Olímpic acull la seva primera gran cita esportiva des de la seva reobertura, el passat mes de juliol. Les dues competicions són un aparador internacional que dona visibilitat tant a les joves promeses de la nàutica com a la creixent participació de les dones en aquest esport, alineant-se així amb un dels objectius del Port Olímpic amb la seva transformació, com és la promoció d’un model nàutic accessible per a tots els públics.

Per tal d’assolir aquest objectiu, a més d’acollir grans competicions, el calendari del Port Olímpic compta amb desenes de regates de caràcter popular i que tenen una participació creixent any rere any, com és el cas de la Regata Ophiusa, la Regata 4 Clubs o la Regata Polar.

El Port Olímpic també avança en la promoció de la nàutica inclusiva, acollint cites com la Regata Alzheimer, organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera i l’Associació Veles per l’Alzheimer, i que aquest any ha comptat amb la participació de més de 200 persones afectades per aquesta malaltia.

Amb la seva transformació, el Port Olímpic també ha impulsat la remodelació del Centre Municipal de Vela (CMV) conjuntament amb l’Institut Barcelona Esports (IBE) que, amb les noves instal·lacions, podrà incrementar la seva activitat amb l’objectiu d’apropar la pràctica de la nàutica entre la ciutadania i, especialment, entre els més joves.





Paraules clau

37a. Copa Amèrica de Vela/