Convocatòries de premsa i acreditació de mitjans de comunicació per a les Festes de la Mercè 2024 : Servei de Premsa

Convocatòries de premsa i acreditació de mitjans de comunicació per a les Festes de la Mercè 2024

16/09/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El proper cap de setmana (20, 21, 22, 23 i 24) tindran lloc les Festes de la Mercè 2024. A continuació es detallen els passis de gràfics i rodes de premsa d’aquesta setmana i les instruccions d’acreditació per a les diferents activitats de la festa major de la ciutat, tenint en compte que el gruix del programa es fa a l’aire lliure i en obert, de manera que es pot seguir, fotografiar i enregistrar sense acreditació.

 

Dimarts 17, a les 17.00 h. Parc de la Trinitat. Passi de gràfics i entrevistes: ‘Paisatge Cúbics’

El dimarts 17, a les 17.00 h, al Parc de la Trinitat, tindrà lloc el passi de gràfics i entrevistes de Paisatges Cúbics, una intervenció d’art urbà que combina les visions d’artistes de Barcelona i Casablanca. Aquest projecte transforma l’espai públic amb cubs de gran format que representen diferents històries, emocions i experiències. Durant l’esdeveniment, els artistes estaran pintant en directe, i es podran realitzar entrevistes amb ells.

 

Dimecres 18, a les 10.30 h. Roda de premsa concert homenatge a Zeleste

El dimecres 18, a les 10.30 h, a l’espai LAB del Palau de la Virreina, se celebrarà la roda de premsa del concert homenatge a Zeleste en el marc de les Festes de la Mercè . Hi participaran el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, la consellera de Cultura de la Generalitat, Sònia Hernández, i Gisela Sais, responsable de la programació de Mercè Música, programa en el que s’inclou aquest concert. L’homenatge a Zeleste comptarà amb músics i bandes que van marcar una època en aquest espai emblemàtic, oferint una nit que reivindica l’esperit innovador i trencador de la sala. A la roda de premsa assistiran alguns del artistes que participaran al concert.

 

Dijous 19, a les 11.00 h. Roda de premsa i passi de gràfics MAC Festival

El dijous 19, a les 11.00 h, al Parc de l’Estació del Nord, se celebrarà la roda de premsa del Mercè Arts de Carrer Festival amb la participació dels programadors Jordi Duran, Jordi Querol, Cristina Cazorla i Sergi Ots. Durant la trobada amb mitjans, la coreògrafa Vero Cendoya presentarà un fragment del seu espectacle Cicatrius, i es podrà veure el muntatge del Col·lectiu Desasosiego, conegut per les seves instal·lacions de carrer que juguen amb l’espai urbà, oferint una experiència visual i sensorial única.

 

Acreditació Pregó i Castells a l’edifici de l’Ajuntament

Els professionals dels mitjans de comunicació que vulguin accedir a l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona per a la cobertura informativa del pregó i els castells de la Mercè 2024, s’hauran d’acreditar, omplint el formulari disponible en aquest enllaç:

https://forms.gle/V8jDUDmwUczNhst9A

El termini de recepció d’acreditacions finalitzarà el proper dijous 19 de setembre a les 22.00 hores.

 

Acreditació actes de Cultura Popular

El gruix dels actes de Cultura Popular té lloc en espais oberts a l’espai públic. Únicament s’acreditarà als mitjans per als actes següents:

Els mitjans interessats en cobrir aquests actes, hauran de fer la petició abans del dijous 19 a les 22.00 hores, enviant un correu a premsaicub@bcn.cat.

 

Acreditació escenaris de Música

Tots els concerts de la Mercè es realitzen a l’espai públic. Des del departament de premsa únicament s’acreditarà aquells professionals dels mitjans de comunicació que vulguin prendre imatges amb finalitat informativa des del fossat habilitat per a aquesta funció davant de cada escenari.

Els mitjans interessats en cobrir els concerts de la Mercè, hauran de fer la petició abans del dijous 19 a les 22.00 hores, enviant un correu a irina@vibra.cat o a premsaicub@bcn.cat.

 

Acreditació Mercè Arts de Carrer (MAC)

Tots els escenaris de Mercè Arts de Carrer estan situats a l’espai públic. No obstant, per tal de facilitar els rodatges i coordinar entrevistes amb els protagonistes, és recomanable que els professionals dels mitjans de comunicació que vulguin cobrir el MAC s’acreditin prèviament.

Els mitjans interessats en cobrir el MAC, hauran de fer la petició abans del dijous 19 a les 22.00 hores, enviant un correu a dalia@wearecosmica.com o a premsaicub@bcn.cat.

 

Contactes de premsa durant la Mercè





Paraules clau

Mercè 2024/