El Parc de la Ciutadella acull la quarta edició de Terra i Gust, la festa de l’alimentació sostenible de la Mercè : Servei de Premsa

El Parc de la Ciutadella acull la quarta edició de Terra i Gust, la festa de l’alimentació sostenible de la Mercè

19/09/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Entre els dies 20 i 22 de de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè, el Parc de la Ciutadella acollirà la quarta edició de Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible que convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera conscient i amb propostes de qualitat que posen en valor el producte de proximitat, els aliments saludables i les persones que els elaboren i tenen cura del planeta amb pràctiques sostenibles. L’activitat l’organitza l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb Slow Food Barcelona i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

 

 

La regidora de Comerç, Restauració i Mercat, Raquel Gil, destaca que l’aposta de l’Ajuntament per Terra i Gust “és una mostra de la feina que està fent la ciutat per contribuir a un canvi en el sistema alimentari per avançar cap a un model  que sigui més sostenible i, al mateix temps, més saludable per a tothom, en la línia del que es recull en l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030”.

A l’espai de gastronomia s’hi podrà trobar una oferta variada de productes, plats i begudes, elaborada amb productes ecològics, de proximitat i de temporada. S’oferiran fins a 28 platets a un preu de cinc euros. En l’edició d’enguany, hi participaran Assalto Bar de Vins, Bacaro, Bistrot Levante, Casa Xica, El Celler del Nou Priorat, Espai Puntal, Fella, Green Leka Valldaura, Happy Foods, La Sosenga, Llamber, Mescladis, Rasoterra, Zaza, i un restaurador de cuina marroquina perquè, aquest any, Casablanca és la ciutat convidada de les festes de la Mercè.

L’espai de begudes torna amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival (BBF), que ha seleccionat sis productors de cerveses artesanes amb productes de proximitat. També hi haurà un espai de vins naturals, amb L’Olivera (Can Calopa); i propostes sense alcohol com la Kombutxa ecològica de Lov Kombucha.

L’activitat també oferirà gelats artesans de temporada amb Delacrem, i cafès d’especialitat amb The Milk & Coffe, una bici cafetera que, amb el pedaleig, obté l’energia que permet moldre i fer el cafè. Destaca, també, la presència de sis petits productors que oferiran tastos de formatges vegans i de llet de vaca, olis, melmelades, pans artesans, carns ecològiques i xocolates.

 

Showcookings, tallers i jocs per a tots els públics

L’espai d’activitats acollirà showcookings, tallers i jocs per a tots els públics, tasts i xerrades per aprendre a canviar els hàbits i descobrir el món de la gastronomia des d’unes pràctiques més sostenibles, sense deixar de banda el plaer del bon menjar. Entre la programació, destaca el lliurament dels III Premis a la Responsabilitat Gastronòmica de Slow Food Barcelona, o les sessions de showcooking amb Marc Singla (xef de la Mar Salada), La Platjeta (pesca sostenible) i Can Calopa (vins, olis i tomàquet Mandó); la sessió de Cook&Chat sobre el líquid més preciós amb Virginia Mendoza (autora de La Sed), Adriana Carcelén (xef de Rasoterra), Magui Caviglia i Annelies Broekman (CREAF); o l’activitat amb Vicent Guimerà, xef Slow Food de l’Antic Molí (Estrella Michelín i Estrella Verda), que oferirà un ShowCoking de Mans, el projecte que uneix des dels productes fins a la vaixella, creada per artesans ebrencs.

La  música també serà protagonista d’aquesta edició de Terra i Gust, amb un espai propi que inclourà propostes variades per a cada moment del dia. Divendres 20 i dissabte 21, es podrà gaudir d’actuacions com la d’Aïta Mon Amour, referents de la música electrònica i música tradicional del Marroc i Tunis; del Folk / Pop peruà d’Alejandro i Maria Paula; o de la fusió de Folk-soul, rock, funk i rumba de Juanlu Leprevost.

Diumenge  22, dues grans propostes per tancar la quarta edició de Terra i Gust, amb els ritmes llatins d’Aymée Nuviola, i el Jungle Trance Blues (un gènere que fusiona blues, ritmes trance i percussió africana) del grup Egosex.

 

Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030

Terra i Gust és un projecte que aposta per l’agricultura local i la conservació del territori com a referent diferenciador, alhora que fomenta l’economia local i la reducció de residus. És una festa que reivindica tant la sostenibilitat pel planeta com la del producte, posant també el focus en el vessant social, contractant personal procedent d’escoles d’hostaleria i d’escoles de formació que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social. En l’edició d’enguany, Terra i Gust compta amb la col·laboració de Mescladís, una entitat arrelada a la ciutat i referent en la cohesió social.

La festa és una iniciativa que s’emmarca en l’aposta de la ciutat per transformar el sistema alimentari actual en un model més saludable i sostenible. El full de ruta que s’ha establert per aconseguir-ho és l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, un acord consensuat entre tots els agents locals que formen part de la cadena alimentària.

Es pot consultar tota la programació en aquest enllaç:
http://www.alimentaciosostenible.barcelona/terraigust





Paraules clau

Mercè 2024/ Terra i Gust/