El pregó de Carme Solé Vendrell dona inici a les Festes de la Mercè 2024 : Servei de Premsa

El pregó de Carme Solé Vendrell dona inici a les Festes de la Mercè 2024

20/09/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest vespre ha tingut lloc al Saló de Cent l’acte de lectura del pregó de les Festes de la Mercè, que ha anat a càrrec de la il·lustradora Carme Solé Vendrell. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i ha comptat amb la participació d’Abderrahim Outass, tinent d’alcaldia de Cooperació i Relacions Internacionals de Casablanca, ciutat convidada d’aquesta edició.

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat que aquesta és una “festa oberta a tothom que omplirà parcs i places”, i que posa en relleu la llibertat amb una aposta que torna a ser descentralitzada per arribar a tota la ciutat. Ha agraït la llista de cançons que l’artista Rosalia ha “regalat” per al piromusical de la Mercè, i ha destacat que enguany se celebra el 650 aniversari de l’àliga de la ciutat i el 600 dels gegants. “La cultura popular ens fa ser diferents i singulars, som una ciutat oberta als canvis”, ha remarcat l’alcalde, que ha destacat que Barcelona és una vila oberta als nous reptes culturals, tecnològics i socials. Així mateix, ha subratllat que Barcelona “mira al futur i abraça totes les cultures”, i que compta amb una extensa comunitat marroquina que també ha de poder gaudir de les propostes de la Mercè. “Volem recuperar el lideratge euromediterrani cultural, econòmic i comercial”, ha afegit.

Carme Solé Vendrell, il·lustradora, pintora i escultora, viu i treballa a Barcelona. Va estudiar pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 900 títols, protagonitzat exposicions individuals (a Barcelona, Madrid, París, Taipei…) i col·lectives en molts països. És autora de dissenys de cartells, cobertes i interiors de discs, escenografies i vestuari per a teatre, i d’objectes i titelles per a diferents obres.

Durant els dies de la Mercè, el quadre pintat en directe per Carme Solé Vendrell, conjuntament amb Jana Wabotay Colomer, Dídac Bautista Torquet i Aniol Capdevila Piquer, es podrà veure al Palauet Albéniz, accessible per tothom en el marc de les portes obertes de diversos equipaments i espais municipals.

Trobareu el vídeo del pregó, aquí.

I imatges en aquest enllaç.





Paraules clau

Mercè 2024/