El districte d’Horta-Guinardó inicia les obres de reurbanització la plaça Joan Cornudella, a la Vall d’Hebron : Servei de Premsa

El districte d’Horta-Guinardó inicia les obres de reurbanització la plaça Joan Cornudella, a la Vall d’Hebron

25/09/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El districte d’Horta-Guinardó ha iniciat aquests dies el projecte de reurbanització de l’anella central de la plaça Joan Cornudella, al barri de la Vall d’Hebron. Es tracta d’un espai d’uns 2.000 m² de superfície situat en un espai lliure entre blocs d’habitatges que fa les funcions d’interior d’illa d’aquests edificis. Un espai que està pendent de reurbanitzar d’ençà que l’any 2018 va deixar de funcionar com a espai d’esbarjo per a gossos.

Les obres tindran una durada de 4 mesos, i el projecte costa 380.000 €.  Consisteix a grans trets en la millora de les connexions amb els diferents punts d’accés a aquest espai i en l’increment de la superfície verda. L’objectiu és afavorir nous usos i un aprofitament més gran d’aquest espai lliure i verd per part del veïnat de la zona.

Així doncs, l’obra que s’executarà permetrà millorar els paviments i el sistema de drenatge de tot aquest àmbit. Es pavimentarà amb parts de formigó, amb llambordes, amb cautxú i amb sauló. De fet, el paviment principal serà el sauló, com ho és en l’actualitat. S’hi farà una intervenció de sanejament i anivellament. I la reordenació permetrà crear camins de sauló entre la vegetació. S’introduiran també camins amb paviment de formigó, que envoltaran parcialment el parterre central i que permetran millorar les tres connexions amb els accessos a la zona. A la zona del rocòdrom s’implantarà un paviment de cautxú per proporcionar més seguretat a la zona de jocs. El sistema de drenatge actual així com la xarxa d’embornals se substituirà per un de caràcter sostenible, una base drenant que permetrà retenir i emmagatzemar l’aigua de la pluja.

La xarxa actual d’enllumenat públic també se substituirà, ja que s’instal·laran 11 nous punts de llum. La resta del mobiliari també serà substituït per bancs de fusta nous, cadires individuals també de fusta, una taula d’escacs de formigó, i papereres d’exterior model Barcelona. En la zona dels jocs i de l’equipament esportiu es col·locaran un rocòdrom, instal·lat al mur de la rampa d’accés a la plaça, aparells per a la pràctica de l’esport i la cal·listènia, i les senyals pròpies dels espais enjardinats.

Pel que fa al verd, l’arbrat existent es manté però se li sumaran nous exemplars. En total 8 arbres nous a més de diferents espècies arbustives que es plantaran en nous parterres, i que generaran noves àrees verdes en tot aquest entorn.





Paraules clau

Horta-Guinardó/