El Barcelona Districte Cultural s’amplia i es consolida com a plataforma cultural als barris, amb una oferta d’espectacles, arts escèniques, audiovisuals i pensament gratuïta i dissenyada per atraure nous públics : Servei de Premsa

El Barcelona Districte Cultural s’amplia i es consolida com a plataforma cultural als barris, amb una oferta d’espectacles, arts escèniques, audiovisuals i pensament gratuïta i dissenyada per atraure nous públics

26/09/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Barcelona Districte Cultural (BDC) presenta una nova etapa marcada per l’expansió i la consolidació com a plataforma cultural a la xarxa de centres cívics de la ciutat. El projecte, nascut fa set anys amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques als barris, ha evolucionat fins a incloure diverses disciplines com les arts visuals, l’audiovisual i el pensament, i es desplegarà ara en 47 equipaments culturals, majoritàriament centres cívics.

Una aposta per la cultura de proximitat i qualitat

El BDC es reafirma amb tres objectius clars: dotar de programació estable i de qualitat els diferents territoris de la ciutat, donar suport tant a artistes consolidats com emergents, i fomentar la implicació del públic en la programació cultural dels centres. Aquesta nova etapa no només amplia els continguts, sinó que també busca crear vincles més sòlids amb la ciutadania, oferint una programació professional, atractiva i totalment gratuïta.

 

Un projecte que neix i creix als barris

Impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el BDC es defineix com un projecte de cultura de proximitat, tant per la seva localització als barris com per la seva connexió amb el talent local. L’Ajuntament aposta així per una programació cultural estable, de qualitat i propera, que busca no només augmentar el públic, sinó també fer que nous usuaris s’apropin a la cultura en el seu entorn més immediat.

 

Dossier de premsa i imatges





Paraules clau

Barcelona Districte Cultural/