El Plenari del Consell Municipal s’adhereix al manifest del Dia Internacional de les Persones Grans : Servei de Premsa

El Plenari del Consell Municipal s’adhereix al manifest del Dia Internacional de les Persones Grans

27/09/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Plenari del Consell Municipal s’ha adherit de forma unànim i a través d’una Declaració Institucional al manifest unitari del Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra l’1 d’octubre des de 1990, quan l’ONU el va declarar. Enguany, per primera vegada, desenes d’organitzacions de persones grans, així com altres entitats promotores – més d’un centenar- amb el suport de les administracions públiques, han organitzat un acte unitari que tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume el proper dia 1 d’octubre a les 12h del migdia.

 

 

Així doncs, al Plenari del Consell Municipal s’ha llegit el següent manifest:

Les organitzacions de persones grans de Catalunya hem lluitat per fer visibles els nostres drets en l’escena internacional. Aquest any, ens hem unit per conscienciar, reivindicar i reclamar que volem viure i envellir amb dignitat, exigint el reconeixement dels nostres drets. No només volem que es doni resposta a les nostres necessitats, sinó que s’estableixin drets universals per a l’envelliment.

 

Els nostres quatre pilars estratègics són:

L’1 d’octubre és una oportunitat per reafirmar el nostre compromís amb una societat justa i equitativa, on les persones grans siguem reconegudes i valorades. És essencial que les Administracions Locals, el Govern de Catalunya, el Govern de l’Estat, les organitzacions i la societat civil col·laborin per implementar polítiques que responguin a les nostres necessitats i aspiracions. Només així podrem construir un futur inclusiu, solidari i just per a tothom, independentment de l’edat.

Per això, reivindiquem que la nostra veu sigui escoltada per millorar la nostra qualitat de vida. Tots tenim dret a viure amb benestar i dignitat. Necessitem participar socialment, decidir el nostre present i planificar el nostre futur amb seguretat. Demanem que tota la societat s’impliqui per eliminar les barreres que ens impedeixen viure de manera justa i lliure. Abordar l’envelliment amb drets per a la gent gran avui tindrà un efecte positiu en les generacions futures.

Al final de la sessió plenària, representants del comitè organitzador de la celebració unitària del dia 1 d’octubre, representants del Consell Assessor de la Gent Gran, així com membres de la corporació municipal s’han fet una fotografia conjunta a l’Ajuntament.





Paraules clau

persones grans/