Jaume Collboni assisteix al lliurament de premis de la Louis Vuitton 37a America’s Cup : Servei de Premsa

19/10/2024

Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assistit al Race Village del Moll de la Fusta a la cerimònia de lliurament de la Gerra de les Cent Guinees a l’Emirates Team New Zealand, l’equip guanyador de la Louis Vuitton 37a America’s Cup. A l’acte també hi han assistit els tinents d’alcaldia Maria Eugènia Gay i Jordi Valls i el regidor d’Esports, David Escudé.

L’Emirates Team New Zealand ha derrotat a la gran final de la competició a l’INEOS Britannia per un resultat de 7 a 2.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que “Barcelona està molt orgullosa d’haver acollit la competició i haver-hi deixat el seu llegat, amb la celebració per primera vegada d’una competició femenina”. “Barcelona és una ciutat amb una gran connexió amb el món, navegar és part de la nostra identitat, i som una ciutat amb l’habilitat d’acollir esdeveniments com aquest”, ha afegit.

La competició va començar el 22 d’agost amb les regates preliminars en les que van prendre part el defensor del títol, l’Emirates Team New Zealand, i els desafiadors INEOS Britannia, Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli, New York Yacht Club American Magic i Orient Express Racing Team.

L’INEOS Britannia va arribar a la gran final després de vèncer el Luna Rossa Prada Pirelli italià en la final de la Copa Louis Vuitton – Torneig de Desafiants per 7 a 4.

Tal com ha assenyalat l’alcalde, entre les principals novetats de la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona 2024 ha destacat la creació d’una competició femenina i la recuperació de la competició per a joves. Les dues competicions van ser guanyades per l’equip Luna Rossa.