L’Ajuntament de Barcelona, Provacuno i xefs estrella Michelin s’uneixen per a repartir més de mil menjars a persones en situació de vulnerabilitat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, Provacuno i xefs estrella Michelin s’uneixen per a repartir més de mil menjars a persones en situació de vulnerabilitat

18/12/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, en el marc de la campanya de Nadal “Taula Infinita”, en col·laboració amb la Interprofesional de la Carne de Vacuno (Provacuno), ha impulsat l’acció solidària que consisteix a preparar més de 1.000 racions d’un menú de Nadal que es repartiran en quatre menjadors d’entitats socials de la ciutat, que atenen persones en situació de vulnerabilitat, famílies amb nens i nenes a càrrec, gent gran en situació de soledat i persones sense llar. Tanmateix, enguany l’acció solidària ha volgut posar el focus en la gent gran que pateix una situació de soledat no desitjada i en el paper dels joves en aquest diàleg intergeneracional.

 

 

La iniciativa ha comptat amb els xefs estrella Michelin Fran López, Hermanos Torres, Paco Méndez, Ada Parellada, Juanlu Fernández, e Ivan Cerdeño, i la participació dels alumnes d’Hostaleria de la Fundació Jovent i voluntaris del projecte Radars, de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS).

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha participat de l’acció social a la Fundació Jovent, ha destacat: “A Barcelona ens agrada barrejar coses aparentment molt diferents, com aquest acte, que participen l’Ajuntament amb els seus programes socials, entitats solidàries, Salesians, xefs de primer nivell i gent jove que està aprenent i buscant la seva primera oportunitat laboral”. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat la importància que gent jove i persones grans puguin compartir taula, per “posar en valor la rellevància del diàleg intergeneracional per combatre la soledat no desitjada”. “La taula de Barcelona és infinita, tothom és ben rebut i tothom és benvingut, especialment al Nadal”, ha afegit.

Per la seva part, Javier López, director de Provacuno, ha posat en relleu el compromís del sector del boví de carn amb la societat en general i especialment amb la nostra gent gran. Precisament, en relació amb aquest col·lectiu ha explicat que “la ingesta de carn de boví és fonamental per a la gent gran, perquè és una font de proteïnes d’alt valor biològic que contribueixen a combatre problemes propis de l’edat com la pèrdua de massa muscular o sarcopènia. La inclusió de la carn de boví en una dieta variada i equilibrada és essencial per a la salut”, ha recordat López.

La Fundació Magone Salesians Social està formada per nou plataformes d’educació social en territori català, des d’on es vehicula tota l’acció social dels Salesians a Catalunya, entre elles, la Plataforma d’Educació Social Martí-Codolar. Aquesta entitat atén la població en situació de vulnerabilitat del Districte Horta-Guinardó.

La Fundació Jovent, on ja es va celebrar l’any passat aquest menjar solidari, és una entitat sense ànim de lucre, vinculada als Salesians de Catalunya, que treballa per a donar oportunitats laborals als joves formats en les entitats socials.

En l’acció solidària d’enguany també han participat voluntaris de Radars, un projecte impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials per a pal·liar els efectes de la solitud no desitjada i prevenir situacions de risc de les persones majors.

Des de fa tres anys, Provacuno, Interprofesional de la Carne de Vacuno (Provacuno), lidera diverses accions solidàries en tot el territori nacional, col·laborant amb xefs estrella Michelin i posant en relleu el seu compromís amb els més necessitats. Aquesta entitat de caràcter privat, sense ànim de lucre i d’àmbit nacional, està integrada per les principals organitzacions del sector productor i del sector de la transformació i comercialització per a la defensa dels interessos del sector de carn de boví, lloc de trobada i fòrum de debat per a la millora de la situació de la cadena alimentària sectorial.





Paraules clau

Nadal 2024/ provacuno/