Barcelona celebra la Festa de l’Alimentació Sostenible ‘Terra i Gust’ al Parc de la Ciutadella
25/09/2025 | Imprimeix
Temps estimat de lectura: 3 minuts
- Del 26 al 28 de setembre i en el marc de les festes de la Mercè, Barcelona celebrarà la trobada sobre alimentació sostenible que aplega entitats, productors, restauració i ciutadania
- El Parc de la Ciutadella acollirà propostes gastronòmiques saludables i sostenibles i un programa d’activitats per a tots els públics, amb tallers, demostracions culinàries, espai de restauració i espectacles
Del 26 al 28 de setembre, el Parc de la Ciutadella serà l’escenari de Terra i Gust, la festa de l’alimentació sostenible que forma part de les festes de la Mercè, com a punt de trobada de professionals que promouen una gastronomia compromesa amb el territori i el medi ambient i per a les persones que aposten per aquest model de consum transformador.
La cinquena tinenta d’alcaldia, de Promoció Econòmica, Comerç, Restauració i Mercats, Empresa i Treball, Raquel Gil, ha destacat la consolidació de la iniciativa, que celebra enguany la cinquena edició, i ha remarcat el paper de “Terra i Gust” per “visibilitzar la relació directa entre el que mengem i el que podem fer per preservar el futur del planeta”. Per a Gil, “la mostra evidencia com la ciutadania podem actuar i sumar entre tots i totes per a una ciutat més saludable i compromesa ja des del moment en què comprem a un mercat o posem un plat a taula”, ha assenyalat, “i per aquest motiu és clau la confluència i participació de ciutadania, sector de la restauració, entitats i productors per repensar com podem tenir un model alimentari saludable i sostenible, tal com ens hem marcat des de l’Ajuntament amb l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, el full de ruta a seguir els pròxims anys per transformar el model actual i aconseguir millorar la salut de les persones, les economies i el planeta”.
El Parc de la Ciutadella acollirà propostes gastronòmiques de qualitat i un programa d’activitats per a tots els públics, amb tallers, demostracions culinàries, espai de restauració i espectacles. En aquesta edició de la Festa “Terra i Gust”, l’oferta culinària inclourà des de cuina tradicional catalana reinventada fins a propostes innovadores amb inspiracions locals i internacionals, opcions vegetarianes, carns de producció ecològica i receptes internacionals amb ingredients locals.
Hi participaran 14 establiments de restauració de la ciutat i l’àrea metropolitana, que aposten per productes ecològics, de proximitat i de temporada i oferiran 28 platerets amb un 50% d’opcions vegetarianes. També cinc productors artesans, set cerveseres artesanes i cinc vins naturals, a més de tres estands diferenciats de cerveses artesanes, Kombutxa i gelats artesans amb producte local.
A banda de l’activitat culinària, Terra i Gust ofereix un ampli ventall d’activitats per a totes les edats amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els hàbits alimentaris i el seu impacte social i ambiental. Tallers, xerrades, espectacles infantils i demostracions de cuina ompliran els tres dies de festa amb un total de 26 activitats programades i cinc concerts.
Per al públic infantil, es proposen jocs cooperatius per reduir el malbaratament alimentari, un taller per conèixer les plantes aromàtiques de casa nostra i un altre per crear un hort vertical.
Per als adults, s’han programat xerrades, debats i tallers sobre sobirania alimentària, el consum de peix de proximitat o el malbaratament alimentari i el residu zero.
Organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, “Terra i Gust” s’emmarca en l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, un acord consensuat entre tots els agents locals que formen part de la cadena alimentària.


