Xefs catalans i l’alumnat de l’Institut de Gastronomia i Restauració de Barcelona cuinen un menú solidari amb PROVACUNO


10/12/2025 | Imprimeix

Temps estimat de lectura: 2 minuts

  • La iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, la Interprofessional de la Carn de Boví d’Espanya (PROVACUNO) ha comptat enguany amb la participació de 11 xefs de la ciutat  i alumnat de l’escola de formació professional
  • 1.500 racions del menú de fricandó es repartiran a menjadors de sis entitats socials de la ciutat que atenen persones en situació de vulnerabilitat

 

L’Ajuntament de Barcelona, la Interprofessional de la Carn de Boví d’Espanya (PROVACUNO) i diversos xefs Estrella Michelin tornen a unir-se davant els fogons per a preparar un menú de Nadal.

La iniciativa, que s’emmarca en la campanya “Barcelona, el cor de Nadal”, ha comptat en aquesta ocasió amb 11 xefs, amb Estrella Michelin, Paco Pérez, Joel Castanyé, Hnos.Torres, Juanlu Fernández, Paco Méndez i Albert Raurich i els chefs Takeshi Somekawa, Ada Parellada, Elena Cerezo, Carlota Claver, Naoyuki Haginoya y Takanori Osawa, que han elaborat el ja tradicional fricandó de vedella, clàssic de la gastronomia catalana i d’aquesta acció que se celebra per tercer any consecutiu a la ciutat comtal.

L’acció forma part de la campanya nadalenca de la ciutat i se celebra a l’Institut de Gastronomia i  Restauració de Barcelona, un centre formatiu públic que té com a objectiu principal la formació professional d’excel·lència en el sector de l’hostaleria i la restauració. Precisament i com a novetat d’aquesta edició, l’alumnat del centre ha participat en la preparació del menú amb l’elaboració dels entrants, el primer plat i les postres, de manera que s’ofereix un menjar complet i saludable, amb ingredients provinents de la xarxa de mercats municipals de la ciutat, gràcies a la col·laboració de l’Institut de Mercats Municipals de Barcelona (IMMB). A més, l’Institut dels Aliments de Barcelona (IAB), també col·labora en aquesta acció aportant el pa, elaborat en el seu Curs d’especialització de forn i brioixeria artesanals.

Com s’ha fet en anteriors edicions, 1.500 racions que es repartiran en els menjadors de sis entitats socials de la ciutat que atenen persones en situació de vulnerabilitat.

L’alcalde, Jaume Collboni  ha agraït a Provacuno “la capacitat de sumar el talent de la ciutat i del país”.  L’alcalde ha destacat que aquest any la iniciativa s’hagi fet a l’Institut de Gastronomia i Restauració de Barcelona, “un institut que ha passat a la xarxa pública de la formació professional en un moment en què el sector de la restauració demana bons professionals, demana ofici. Aquest institut dona l’oportunitat a tothom, independentment del seu nivell de renda, de poder accedir a les professions que tenen a veure amb la gastronomia i la restauració. I a més hem d’agrair als xefs i les xefs que hagin cuinat juntament amb els alumnes amb productes de proximitat comprats als mercats municipals de Barcelona.”

El menú s’ha servit en un dinar posterior que ha aplegat els impulsors del projecte i comerciants de la ciutat.