En xinès

Al 2008, Any Europeu del Diàleg Intercultural, la Biblioteca Fort Pienc va crear el fons especial en xinès, amb el qual pretén atreure la població xinesa del barri i altres persones interessades en la cultura i la llengua xinesa.

Actualment aquest fons està format per uns sis-cents llibres en xinès, tant per a infants com per a adults, i comprèn llibres de ficció, com les novel·les [Sorgo roig] de Mo Yan o [La Mentida] de Zhang Ai Ling, i de no ficció, com ara [Història de la poesia i la pintura] de Tian Fengqing o [Art popular xinès : paper retallat] de Xu Zhi.

El fons infantil en xinès està dividit en quatre seccions:

  • Llibres d'imaginació i coneixements de 0 a 10 anys, identificats amb un gomet vermell.
  • Llibres d'imaginació i coneixements de 10 a 14 anys, identificats amb un gomet verd.
  • Llibres en xinès tradicional.
  • Llibres per aprendre xinès.

També tenim uns dos-cents llibres en català i castellà sobre la Xina al voltant de la seva llengua, història, geografia i art. Els llibre de literatura ambientats a la Xina, però escrits en català o castellà, i els d’autors xinesos traduïts a aquests idiomes es troben a la secció de novel·la general identificats amb un pictograma.

Pel que fa als audiovisuals, disposem d'una secció de cinema xinès amb unes seixanta-cinc pel·lícules, entre les quals es poden trobar títols com ara La Linterna roja de Zhang Yimou o Deseando amar de Wong Kar-Wai, i una petita mostra de música xinesa popular i tradicional.

La Biblioteca, a més, ofereix un servei gratuït d'intercanvi de xinès / català o castellà  segons demanda. Aquest servei d'intercanvi lingüístic va ser reconegut l’any 2020, per l'American Library Association (ALA), entre els serveis i projectes que diferents biblioteques d'arreu del món duen a terme, i que demostren el valor de les biblioteques com a equipaments que promouen la justícia social i la inclusió.

Per últim, programem activitats de difusió de la cultura xinesa, i cada any participem en la celebració de l'Any Nou Xinès. Igualment, mantenim contacte amb el projecte XEIX, l'Escola Xinesa de Barcelona, l'Instituto de Cultura China de Barcelona i la Casa Àsia, per dur a terme iniciatives i projectes diversos.