Tornen els cicles temàtics de Biblioteques de Barcelona!

Cicles temàtics. Després de l'aturada d'estiu iniciem els nous cicles de la temporada. La intel·ligència artificial, els documentals musicals i la diversitat cultural de la ciutat són algunes de les temàtiques de la programació.

La primera proposta serà entorn un tema de rabiosa actualitat, la intel·ligència artificial (IA). Del 16 d’octubre al 27 de novembre, el cicle Intel·ligència Artificial: revelant impactes socials portarà, a set biblioteques de la xarxa, el debat sobre el que significa una IA acceptable a les nostres vides. Sessions a càrrec d’experts i personal científic del Centre de Visió per Computador. Imperdible!

També durant el mes d’octubre, del 17 al 24 d’octubre, tornen els Diàlegs de l’In-Edit. El cicle se celebra a les portes de la nova edició del Festival In-Edit (del 26 d’octubre al 5 de novembre) i ens convida a dialogar sobre els documentals musicals de l’In-Edit de la mà d’Uri Altell, director del festival, Toni Castarnado, periodista musical i convidats. Un any més, les persones assistents tindran una invitació per veure un documental del festival!

I dels documentals musicals passem a un cicle de xerrades, tallers i actuacions per reflectir el llegat cultural de les persones que formen part del teixit social de la ciutat. Del 2 al 30 de novembre, Cultures i memòries, veus plurals a les biblioteques, un cicle coorganitzat i coordinat pel Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) i que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona.

I també…
Cicle. Infermeria avui: trencant tòpics
Els professionals de la infermeria oferiran, del 12 de setembre al 16 de novembre, tallers xerrades i exposicions per conèixer millor el món professional de la infermeria.
Cicle organitzat pel Col·legi d’Infermeres i infermers de Barcelona i les biblioteques del districte de Sant Martí.

Cicle. Ciència- ficció a la pantalla
A la Biblioteca Montserrat Abelló, especialitzada en ciència-ficció, s’hi inicia un cicle temàtic de xerrades i introducció al cinema d’aquest gènere. La Fundación Asimov és l’encarregada de la programació del ‘Ciència- ficció a la pantalla’ que consta de 3 sessions, d’octubre a desembre, i que estaran dedicades a: els orígens de la ciència-ficció cinematogràfica fins a la sèrie B; La Nouvelle Vague i el fenomen blockbuster, i sobre els efectes especials, superherois i plataformes. Fans de les històries sobre futurs apocalíptics, viatges en el temps, exploració de l’espai, robots, extraterrestre, clonació… no hi podeu faltar!