Cultures africanes

Fons especialitzat en les cultures africanes

Una de les funcions de la Biblioteca Vila de Gràcia és tenir un fons especialitzat que doni a la biblioteca una singularitat pròpia. Per aquest motiu, la biblioteca s'ha especialitzat des de començaments de 2013 en cultures africanes.

L'objectiu d'aquest fons és conèixer el present, el futur i el passat del continent africà. El fons de l'especialització el componen llibres, materials audiovisuals, recursos a internet i les publicacions principals de les entitats i ONG que es dediquen a l'Àfrica, com ara el Centre d'Estudis Africans (CEA) de la Universitat de Barcelona, ETANE (Equip de Treball de l'Àfrica Negra a l'Ensenyament), la Casa Àfrica, Kafu Bá (Unió d'Associacions Africanes de Catalunya), l'Espai Àfrica - Catalunya, Intermón-Oxfam, i la llibreria especialitzada en l'Àfrica negra La Ploma, entre altres.

Disposem de documents sobre la història del continent africà, l' etnologia i l' art. També oferim documentació sobre temes com ara les condicions socials, la cooperació internacional, la democràcia i l' emigració en aquests països. També formen part d'aquest fons les obres de ficció que s'inspiren en aquestes cultures. Dins el fons de música de la Biblioteca trobareu obres i grups de totes les regions africanes i de pràcticament tots els estils.

De manera regular, es programen activitats per dinamitzar aquesta part de la col·lecció. Igualment, es fan donen conferències i trobades amb experts que treballen en el tema i que ajuden a comprendre millor la realitat, la història i els costums de la població i de les diferents cultures que conviuen en aquest continent.