Procre-Art

PROCRE-ART és un projecte de suport a la creació del Centre Cívic Sant Martí i de l’Auditori Sant Martí, centrat en l’àmbit de les arts de carrer.  Els dos equipaments ofereixen un espai on desenvolupar el procés de creació artístic, a més de posar a disposició els recursos i infraestructures bàsiques per desenvolupar els assajos.

Convocatòria dirigida a artistes, companyies i col·lectius de diferents disciplines artístiques que vulguin mostrar un projecte artístic a l’espai públic. Amb aquesta convocatòria es pretén aportar al conjunt de la població del barri de Sant Martí de Provençals un contacte directe amb les arts escèniques de carrer en tots els seus formats,  per a crear nous públics i interessos culturals en el territori.

El període de recepció dels projectes serà fins al 9 de març de 2018. A partir del 15 de març es comunicaran els projectes seleccionats.

El període de la residència artística serà d’abril a juny de 2018.

La tria de les propostes escèniques de carrer serà realitzada per una comissió de selecció formada per professionals del camp de les arts escèniques i de la gestió cultural.

Els criteris de selecció són: que la proposta de treball sigui de creació pròpia i que estigui pensada per exhibir-se a l’aire lliure (sobre un escenari o a peu de carrer), la viabilitat del projecte, l’adequació a les infraestructures i recursos dels espais d’assaig, que el calendari d’assajos sigui compatible amb la disponibilitat dels espais i la repercussió en el territori dels projectes presentats. Amb l'objectiu d'impulsar la jove creació, es tindran en compte els projectes provinents d'aquesta franja d'edat per, al menys, una de les propostes seleccionades.

Contraprestació: Representació del projecte artístic formant part de la Perpetracions Mostra d’art d’acció i performance a peu de carrer (perpetracions.com) o dins de la programació de Mercateatre, Fira d’animació i circ a l’aire lliure (mercateatre.com) o en la programació de carrer de l’Auditori de Sant Martí durant els mesos d’estiu. Les contraprestacions es pactaran amb cada artista seleccionat tenint en compte l’adequació de les propostes als diferents formats.

Per participar en aquesta convocatòria s’ha de fer arribar un dossier gràfic del projecte escènic amb un cv de l’artista, companyia o col·lectiu, calendari de treball i la fitxa de sol·licitud  que trobareu a: barcelona.cat/ccsantmarti al correu electrònic:  dinamitzacio@ccsantmarti.net

Qualsevol dubte podeu trucar al 932565760 i preguntar per Dinamització.

Les CONDICIONS que s’ofereixen són les següents:

 • Espai d’assaig gratuït, 3 mesos d’assaig al Centre Cívic Sant Martí i/o l’Auditori de Sant Martí, tenint en compte la disponibilitat en relació a les altres activitats que es desenvolupen en aquests espais. Màxim 13 hores setmanals.
 • Acompanyament: L’organització establirà una relació periòdica amb les companyies residents amb l’objectiu de fer un seguiment de la residència i l’evolució del projecte.
 • Recursos i infraestructures bàsiques. Possibilitat de cedir material pel desenvolupament dels assajos.
 • Assessorament tècnic: Dotació de 3 hores de personal i material tècnic abans del dia pactat per a l’actuació per assessorar en el muntatge. En el cas de ser altre tipus de contraprestació es pactarà amb els artistes.
 • Suport en el disseny i la difusió de l’espectacle: L’organització es farà càrrec de tots els elements de difusió externa de l’espectacle.
 • L’organització convida a programadors/es de l’àmbit de les arts escèniques a la representació.

Informació de contacte:

Centre Cívic Sant Martí

Telèfon 932565760 ( preguntar per Dinamització)

dinamitzacio@ccsantmarti.net


 

Projectes seleccionats per a residències durant els mesos d'abril, maig i juny de 2018

 • Colectivo Ka - 'In Out' (dansa contemporània) *no faran residència per motius aliens a l'organització
 • Cia. Voltäla - 'Vremya Musei' (teatre gestual,  comèdia) *no faran residència per incompatibilitat d'horaris
 • Jessica Moroni i Lili Lenfant  - 'Simbiosi' (dansa i escultura)
 • Som Noise Cia - 'No En Va'  (corda llisa - teatre físic - música)
 • Societat Alaka - 'Archipelag #5' (dansa i improvisació)

Compartir