Procreació

Qué és PROCREACIÓ?

PROCREACIÓ és un projecte de suport a la creació del Centre Cívic Sant Martí i de l'Auditori de Sant Martí, centrat en l’àmbit escènic. Dues vegades l'any s'obre una convocatòria a nivell de ciutat per a companyies d’arts escèniques interessades en fer-hi residència.

Amb aquesta convocatòria es pretén donar suport als creadors escènics en totes les seves vessants: teatre, performance, dansa, circ, nous llenguatges, etc.

D'altra banda, amb aquest projecte es pretén apropar nous llenguatges i tendències escèniques al barri de Sant Martí de Provençals, com una forma de formar nous públics i interessos culturals en el territori.

A les companyies seleccionades se’ls ofereix un espai ampli i polivalent per a desenvolupar el seu procés de creació, a més de posar a la seva disposició materials i infraestructures del centre (so, llums, audiovisual, etc.).

Com a contraprestació, les companyies seleccionades es comprometen a mostrar la peça o l'espectacle creat dins de la programació del Centre Cívic Sant Martí o a l'Auditori de Sant Martí.

Els horaris disponibles són molt variats i es busca que s’ajustin a les especificitats de cada projecte.

CONVOCATÒRIES PROCREACIÓ

El Centre Cívic Sant Martí i l'Auditori de Sant Martí ofereixen dos períodes de convocatòria per a companyies d’arts escèniques interessades en fer-hi residència. 

S'obren dues convocatòries a l'any:

Fins al 6 de març. Període de residència de finals de març a juny-juliol.

Del 15 de setembre al 15 d'octubre. Període de residència de novembre a març.

Les CONDICIONS que s’ofereixen són les següents:

 • 5 mesos d’assaig al CC Sant Martí i/o l'Auditori de Sant Martí (Selva de Mar, 215 - Pl. Angeleta Ferrer, 2). 
 • Contraprestació: Estrena  de l'espectacle a l'Auditori (amb capacitat per a 358 persones) o a la Sala d’Actes del  Centre Cívic Sant Martí (capacitat per 250 persones) dins del Cicle Procreació que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 d’abril de 2018.  Aquestes actuacions no són remunerades.
 • Acompanyament: L’organització establirà una relació periòdica amb les companyies residents amb l’objectiu de fer un seguiment de la residència i l’evolució del projecte.
 • Suport tècnic:  Dotació de 3 hores de tècnic abans del dia pactat per a l’actuació, un passi tècnic el mateix dia de l’actuació i durant l’actuació.
 • Suport en el disseny i la difusió de l’espectacle: L’organització es farà càrrec de tots els elements de difusió externa de l’espectacle però la companyia s’implicarà en la seva distribució.  En futures representacions de l’obra o espectacle realitzat durant la residència (i en el dossier que es derivi de la mateixa) es demana que es faci esment de la participació de la companyia en el projecte Procreació impulsat pel Centre Cívic Sant Martí i l’Auditori de Sant Martí així com que aparegui el logo corresponent com a col·laboradors de l’espectacle.
 • L’organització convidarà programadors/es de l’àmbit de les arts escèniques a les representacions de les peces.

Els creadors escènics hauran de facilitar el seu rider tècnic amb un mes d’antelació de la data pactada per a la representació de la peça.Les necessitats tècniques dels espectacles s’hauran d’adaptar al material (rider) disponible a l’Auditori de Sant Martí i al Centre Cívic Sant Martí.

Totes les companyies que es presentin a la convocatòria han d’assumir el compromís de realitzar el projecte i estrenar-lo en les mateixes condicions que l'han presentat. En cas que no sigui així o que el projecte no s’acabi duent a terme, la companyia haurà de compensar el Centre Cívic pels assajos realitzats i pel compromís no complert (assumint l’import de lloguer de les sales utilitzades).

  Es valorarà:

 • Que la proposta-idea de treball sigui de creació pròpia, inèdita.
 • La viabilitat del projecte.
 • L’adequació a les infraestructures dels espais de representació.
 • Que el calendari d’assajos sigui compatible amb les disponibilitats de l’espai.
 • Que les propostes presentades siguin de companyies i/o artistes novells.
 • La repercussió en el territori dels projectes presentats.
 • Que la companyia o artista disposi de tècnic  propi.
 • La qualitat de la proposta presentada.

La tria de les propostes escèniques serà realitzada per una comissió de selecció formada per professionals del camp de les arts escèniques en general i de la gestió pública de la cultura. 

ESPAIS:

Oferim dos espais amplis i polivalents, el gimnàs del CC Sant Martí i l'Auditori de Sant Martí amb les següents característiques:

Dins del CC Sant Martí-gimnàs:

- Capacitat – 50 persones
- Superfície – 180 m2
- Alçada – 3,20m
- Terre – linòleum
- Miralls –  4 (tots seguits)
- Espatlleres – 12
- Barra de ballet – 2
- Vestuaris amb dutxes (homes, dones i persones amb discapacitat)
- Mini cadena per sonorització
- No climatització
- No emmagatzematge 

L'Auditori de Sant Martí:

-Escenari: 6x7 metres
-Dos camerinos.
-Capacitat: 358 localitats (256 a la Platea i 102 a l’Amfiteatre)
-Terre – Fusta
-Equip de so i il·luminació

L'organització establirà els espais d'assaig de cada companyia tenint en compte les necessitats de cada projecte.

Totes les propostes seleccionades han d'assumir el compromís de realitzar la residència i presentació de l'obra en les condicions que s’hagin acordat entre ambdues parts. 

Per participar en aquesta convocatòria s'ha de fer arribar un dossier gràfic i la fitxa de sol·licitud a dinamitzacio@ccsantmarti.net o bé per correu ordinari a PDC CC Sant Martí, Carrer Selva de Mar 215, 08020 Barcelona. Qualsevol dubte podeu trucar al 932565760 i demanar per Dinamització.


Projectes seleccionats per a residències de novembre-març 2017

 • Adri Mascort - 'Autoretrat' (dansa contemporània)
 • Miranda Alfonso - 'Hilando Liando' (flamenc, dansa espanyola)
 • Sandra Sotelo & Néstor Calderer  - 'Arrítmies - Ad Libitum' (dansa, performance i música)
 • Cia Momo Teatro - 'Porlocualo de Giuseppe Bertolucci'  (teatre)
 • Àngela Peris - 'Hola Lola!' (dansa - nous llenguatges)
 • Francesca Merisio - 'Absurdum Delirium femme placer' (multidisciplinar - circ)

 

2n cicle d'arts escèniques Procreació

Compartir