Activitats destinades a públic escolar tant d’Educació Primària com Educació Secundària i Cicle Formatius, que tenen com a objectiu principal facilitar coneixements d’autoprotecció i la correcta actuació en situacions de perill, així com indicar unes pautes de prevenció per evitar aquests riscos. S’empra material audiovisual que permet que l’experiència sigui el més enriquidora possible. Tot això amb una introducció que presenta l’element més característic amb què relacionem els bombers: el foc, ja que conèixer els seus components i característiques és fonamental per a una bona protecció i prevenció.

  • Aquestes s’ofereixen de dimecres a divendres de 10 a 14h (consultar altres horaris)
  • Durada de les activitats: 2h*
  • Si voleu informació sobre preus i condicions de les activitats escolars truqueu al 93 256 54 34

* La visita guiada escolar és de 1,5h

Un dia amb els bombers de Barcelona

Activitat dirigida a Educació Primària on, a través de la descoberta de la informació que proporciona l’exposició permanent, els alumnes s’acosten al coneixement sobre els bombers a Barcelona, en el passat i el present. A la vegada es treballen consignes d’autoprotecció i prevenció que pretenen donar eines útils per a la seva vida quotidiana.

Descarrega't la fitxa

Dissenya el teu pla d'emergència

Activitat dirigida a Educació Secundària i Cicles Formatius que té com a objectiu l’elaboració d’un pla d’emergència personalitzat a través de la identificació i eliminació dels diferents riscos que podem trobar a casa, i l’actuació dels alumnes per a sortir exitosament en cas d’emergència.

Descarrega't la fitxa

Acció-Reacció

Activitat dirigida a Educació Secundària i Cicles Formatius que té com a objectiu assolir i interioritzar les pautes correctes de protecció i prevenció de la manera més ràpida possible, a través d’una dinàmica de role-play que posarà els alumnes en el paper d’uns personatges determinats en diferents situacions . A través del seu coneixement del foc, que hauran tractat prèviament a l’inici de l’activitat, junt amb les instruccions dels seus companys i de l’educador, cada grup haurà de superar exitosament el seu repte.

Descarrega't la fitxa

Visita guiada escolar

Activitat adreçada a Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. El format “visita guiada” per l’edifici permet aprendre els sistemes d’extinció i el procés de creació d’un foc, mentre es coneix la història dels bombers de Barcelona. Es posa èmfasi en la importància de l’edifici on ens trobem: l’antiga caserna del Poble-sec, el primer parc de bombers del país construït i dissenyat especialment per a aquesta funció. 

Descarrega't la fitxa