Esteu aquí

Jornades Participatives per a la redefinició del Pla urbanístic de Vallcarca

dijous, setembre 28, 2017 - 10:08

Entre els mesos d'octubre i novembre es duran a terme les jornades participatives, on es tractaran temes com el patrimoni de Vallcarca, els espais necessaris per fer-hi activitats o l'accés a l'habitatge. El resultat d'aquest procés de participació es plasmarà en la modificació del planejament vigent.

Entre els mesos d’octubre i novembre del 2017 es duran a terme les Jornades participatives de redefinició del pla urbanístic de Vallcarca. L’objectiu d’aquestes jornades és promoure un procés de discussió col·lectiva a partir de la pro­posta guanyadora del concurs d’idees que va tenir lloc el 2016 per a l’entorn dels carrers de la Farigola, Cambrils, Ca­lendau, Gustavo Adolfo Bécquer i de l’avinguda i el viaducte de Vallcarca.

El resultat d’aquestes jornades es plasmarà en la modificació del planejament vigent que fa l’Ajuntament.

Les jornades tindran lloc els dijous a les 18 h i fins a les 20.30 h a la Sala d’actes de l’Escola Rius i Taulet (pl.Lesseps 19), durant aquests dies:

-5 octubre. Identitat. Xerrada amb l’Arxiu de Vallcarca sobre el patrimoni a Vallcarca. Els objectius són reconèixer com l’entorn construït i natural ajuda i participar en la construcció i preservació de certes característiques identitàries; escollir els elements d’aquest entorn físic que remeten a certs motius identitaris de la història del barri; analitzar els elements identitaris/patrimonials que conserva i rebutja la proposta guanyadora; ratificar o corregir l’elecció d’elements a preservar i els seus respectius motius.

-19 octubre. Llocs. Xerrada amb Albert Cuchí, director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. Aquesta sessió anirà encarada a treballar els llocs, entesos com a espais concrets on es realitzen activitats (plaça, botiga, center civic, casa….). L’objectiu és contrastar els llocs detectats participativament amb els llocs detectats a la proposta guanyadora i fer les modificacions necessàries (afegir, treure o modificar).

-9 novembre. El carrer. Xerrada amb les AMPA de les escoles de Vallcarca sobre els “Camins escolars”. En aquesta sessió es treballarà sobre els carrer, entès com a espais de pas i connexió amb els diferents llocs del barri.

-23 de novembre. La Casa. Xerrada amb Núria Colomer, de Celobert Cooperativa sobre l’accés a l’habitatge.

Durant les sessions, hi haurà un servei de guarderia per a infants a partir de 3 anys. Si teniu dubtes o consultes, us podeu adreçar al mail jornadesvallcarca2017@gmail.com o bé presencialment els dijous de 16 a 18 h al local de Volta Arquitectes (c. Mare de Déu del Coll, 96, bx 1a).

Per a més informació es pot consultar aquest link i aquest web.

Per tal de difondre-ho entre la ciutadania s’han produït cartells i fulletons que es distribuiran als voltants de la zona afectada, mitjançant bustiada i cartells en porteries, comerços i equipaments.