L'Institut

foto del gerenteEns trobem davant d’una intersecció històrica de dues grans tendències: el creixement de la urbanització i la ràpida evolució de la tecnologia de la informació. Les ciutats com Barcelona afronten la necessitat urgent de crear noves estratègies d’innovació urbana que impulsin el desenvolupament de la nova economia i que comportin alhora grans beneficis socials.

En aquest nou entorn, cal que anem més enllà del concepte smart city i posem la tecnologia en el centre del model urbà amb la intenció d’incrementar l’accés als serveis públics, crear sistemes i programaris oberts i aconseguir vies de participació més democràtiques i sostenibles. Tots aquests propòsits els hem de complir amb els ciutadans, com a principals actors i beneficiaris d’aquest nou Pla digital de ciutat.

Consulta el Pla Digital de Barcelona

Francesca Bria
Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital

 

foto del gerenteBarcelona és una ciutat oberta, cosmopolita, vibrant i sempre canviant. És per això que entenem que la tecnologia s’ha d’adaptar constantment a la societat i al moment que vivim, ha d’estar al servei de les persones, al servei de la participació ciutadana. L’Institut Municipal d’Informàtica té un paper clau en aquest sentit i vetlla perquè la tecnologia afavoreixi la gestió eficient dels recursos i serveis de la ciutat, per millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones.

L’IMI el formen més de 220 treballadors i treballadores que amb il·lusió i esforç desenvolupen projectes en l’àmbit de les TIC a la ciutat. Us animo a conèixer-los! Benvinguts i benvingudes al portal de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI).

Conegueu el Pla intern de transformació tecnològica de l’Ajuntament de Barcelona (PTD)

Paco Rodriguez
Gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica

pdf icon

Organigrama

09/09/2019

foto del gerente

Estatuts

27/05/2016

pdf icon

Consell Rector

19/02/2018

Back to top