Barcelona Cultura

Darrers dies: Adolf Loos a Barcelona

El final del 2017 va portar al Museu del Disseny dues exposicions vinculades a l’arquitectura, les de Puig i Cadafalch i Adolf Loos. La de l’arquitecte vienès ha estat una de les de més èxit del Museu dels darrers temps i romandrà encara oberta fins al 25 de febrer. Però què hem descobert sobre la filosofia i projectes de Loos?

La visió dels experts

Diversos especialistes del món de l’arquitectura, l’art i el disseny han passat pel Museu per donar la seva visió sobre Adolf Loos. Hem comptat amb les conferències de Pilar Parcerisas, Josep Quetglas i Andrés Alfaro Hofmann per descobrir la lluita antidecoració de l’arquitecte, els projectes arquitectònics en què va treballar o la utilització d’objectes quotidians. Pots reviure les xerrades als podcasts que t’hem preparat.

Un recorregut per la vida de Loos

Sabies que Loos era un fanàtic del moble anglosaxó? O bé que va assentar les bases per al que més endavant es coneixeria com la Bauhaus? Aquestes i altres anècdotes les trobaràs al post sobre curiositats de la seva figura o bé a la infografia online que hem compartit amb tu.

Adolf Loos en format vídeo

Finalment, si vols submergir-te en la vida i recorregut de l’arquitecte, te’n fem cinc cèntims al nostre canal de Youtube: no et perdis les explicacions de la comissària de l’exposició, Pilar Parcerisas.

Ajuntament de Barcelona