Ben Adret i el call de Barcelona

 

Salomó ben Adret de Barcelona (1235-1310), la ciutat de Barcelona tenia durant l’edat mitjana la comunitat jueva més gran de Catalunya i de tota la Corona d’Aragó. D’entre els habitants del call barceloní van sobresortir nombroses figures preeminents en àmbits com la teologia, la filosofia, la poesia i fins i tot la càbala. Salomó ben Adret fou el que aconseguí més anomenada. Líder del judaisme català, amb una autoritat reconeguda com a mestre talmudista i com a jurisconsult, va tenir el títol de Rabí de Barcelona i va servir tres reis com a responsable dels afers jueus: Pere II, Alfons II i Jaume II.

Visites comentades a càrrec de Manuel Forcano els diumenges 25/11/18 i 16/12/18, de 12 a 13.30 h, MUHBA El Call, 7,5 €. Feu-ne la reserva aquí. 

 

Quan el Call era el call dels jueus

Una aproximació històrica a les activitats quotidianes del segle xii al xiv pels llocs més significatius del Call Major, per acabar als espais on hi havia hagut el Call Menor, al peu del castell Nou. Inclou la visita a les sitges medievals del carrer de la Fruita i al centre del MUHBA El Call.

Itinerari el diumenge 20/01/19, d’11.15 a 13.45 h. MUHBA El Call, 8,50 € (Amics: 6 €). Inclou la visita al MUHBA El Call. Feu-ne la reserva aquí.