Afectacions als entorns de la plaça d’Espanya per la continuació de les obres de perllongament de l’L8 de Ferrocarrils

La construcció d’un nou accés de l’estació de plaça d’Espanya d’FGC comportarà restriccions de mobilitat al costat muntanya de la Gran Via i carrers adjacents a partir del 8 d’abril. Les ocupacions per les obres de perllongament de la línia Llobregat - Anoia d'FGC a Barcelona, des de la plaça d’Espanya fins a Gràcia, es situaran al costat muntanya de la Gran Via de les Corts Catalanes, davant de l’Escola Francesc Macià, i provocaran el desviament del carril bici i la reubicació de la parada doble de bus.

..
05/04/2024 - 09:14 h

A partir del 8 d’abril i fins al dia 10 s’iniciaran els treballs per traslladar la doble parada de bus número 108 que actualment està situada davant de l’Escola Francesc Macià, uns metres més endavant, al mateix costat muntanya de la Gran Via, però entre la carretera de la Bordeta i el carrer de Sant Roc. En aquest punt hi fan parada autobusos de la línia H12, H16, 46, 109, 65, 165 i 79. I autobusos de línies metropolitanes com la L70, L86, L80, L72, X70, L94, CJ, X86, X95 o L95. La parada de la línia 91, que també s’aturava en aquest punt, es traslladarà a la carretera de la Bordeta entre la Gran Via i el carrer de Sant Roc.

Per realitzar aquesta nova parada, caldrà modificar el carril bici existent al costat muntanya de la Gran Via. Aquest es desviarà per la carretera de la Bordeta i el carrer de Sant Roc per després reincorporar-se a la Gran Via de nou. A partir de la mateixa data, també s’iniciarà l’execució del nou carril bici al carrer de Sant Roc, unidireccional en sentit descendent cap a la Gran Via. En sentit ascendent la bicicleta s’inscriurà al carril de circulació en convivència amb la resta de vehicles.

A partir del dia 11 d’abril i fins a finals de setembre de 2025 aproximadament, les noves parades ja estaran habilitades a la nova ubicació i s’ocuparà la vorera de la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb la plaça d’Espanya i el carrer de la Creu Coberta, deixant un pas habilitat per a vianants. També s’ocuparà un carril de la Gran Via i de la plaça d’Espanya, deixant l’inici de la Gran Via amb quatre carrils en sentit Llobregat i tres carrils a la rotonda de la plaça d’Espanya.