Tota la programació de la Mercè més descentralitzada

15/09/2017 - 16:26

La Mercè. La festa major, que s'estén a tots els barris de la ciutat, tindrà la capital d'Islàndia com a gran protagonista i retrà homenatge a les víctimes de l'atemptat de la Rambla a l'inici del Piromusical.

Del 22 al 25 de setembre la Festa Major de Barcelona creix i s’estén a més barris de la ciutat. La Mercè 2017 consolida la descentralització de la festa, dona protagonisme als barris de la ciutat i arribarà, per primera vegada, als parcs de Nou Barris i de Sant Martí. Reykjavík, com a ciutat convidada, impregnarà bona part del programa i s'homenatjaran les víctimes de l'atemptat de la Rambla a l'inici del Piromusical.

El tret de sortida de la festa el donarà la pregonera Marina Garcés divendres, 22 de setembre, i els actes i les celebracions s’allargaran fins dilluns, 25, a la nit, en què se celebrarà el Piromusical a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. El fi de festa inclourà un homenatge a les víctimes de l’atemptat de la Rambla amb la interpretació del tema Imagine, de John Lennon, i la participació dels assistents, que pintaran de blau tota l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb bengales.

Al marge del Piromusical, la llum i el foc també protagonitzaran el XX Festival Pirotècnic Internacional, i com en altres edicions, l’Ajuntament lluirà amb un espectacle de projeccions de llum, aquest any dedicat al món de la dansa.

Art i cultura popular

El toc d’inici, que aquest any s’amplia amb un ball de bastons, el correfoc, la cavalcada de la Mercè, els balls de nans i gegants, les sardanes o la diada castellera són només algunes de les moltes activitats lligades a la tradició que podrem veure i en les quals podrem participar.

Un any més, el Mercè Arts de Carrer (MAC) serà un aparador privilegiat de les arts de carrer, del circ, de la dansa, del teatre i de les tecnologies, amb una mostra del talent local i internacional a diferents espais de Barcelona. Durant els quatre dies de la festa major, el MAC programarà més d’un centenar d’espectacles. Hi haurà circ al Castell de Montjuïc i l’activitat al parc de la Ciutadella creixerà fins a arribar també al passeig de Lluís Companys. El parc de Sant Martí es convertirà aquesta Mercè en un petit paradís d’activitats familiars i al parc de la Trinitat, el MAC proposarà als mateixos espectadors formar part dels espectacles amb circ, hip-hop i fins i tot monòlegs. El Palauet Albéniz aquest any oferirà tres dies sencers de programació, i per acabar, l’Antiga Fàbrica Damm també serà un dels espais que inclourà propostes del MAC.

Amplia oferta musical

Al programa musical de la Mercè 2017 tenen cabuda tant els ritmes més alternatius del Barcelona Acció Musical, com els sons clàssics de les formacions simfòniques. La plaça Major de Nou Barris s’estrenarà com a espai festiu i serà l’escenari de propostes de música clàssica amb noms tan destacats com els de la Banda Municipal de Barcelona o l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

L’espai BAM – Cultura Viva, a la Fabra i Coats, a Sant Andreu, serà un punt de trobada al voltant de la música en viu i les noves formes d’entendre la música i les comunitats. També s’estrenarà el Música en Família al parc de Sant Martí.

Tota la programació és pot consultar al web de la festa major o a l’aplicació disponible per a telèfons intel·ligents.