Esteu aquí

Adjudicat el cultiu de l'hort al terrat del Districte

dimecres, octubre 4, 2017 - 13:08

Les entitats Joia i Asproseat conrearan l'hort urbà instal·lat al terrat de la seu del Districte de Sants-Montjuïc amb persones amb diversitat funcional. Aquesta adjudicació forma part del programa Fem Salut a l'Hort, que promou la inclusió social de persones amb discapacitats intel·lectuals i/o problemes de salut mental. La gestió de l’hort se'ls ha adjudicat per un període d'un any, prorrogable per dos anys més, després de valorar tècnicament cadascun dels set projectes presentats.

Fem Salut a l’Hort és un programa habilitador, d’autonomia personal i socialització de les persones amb discapacitat en el marc d’un hort urbà. Es va iniciar l’any 2005 fruit de la col·laboració entre l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i posa a disposició de diferents entitats que treballen a la nostra ciutat amb persones amb discapacitat parcel·les en horts urbans. En aquest cas, el Districte de Sants-Montjuïc se suma directament a aquest marc de col·laboració.

La comissió tècnica de l’esmentat programa ha estat l’encarregada d’assignar la instal·lació i conreu de l’hort del terrat de la seu del carrer de la Creu Coberta, 104. Les entitats seleccionades, entre les set que hi van presentar propostes, són les dues que han obtingut millor puntuació en aplicar als seus projectes els barems prèviament establerts: Joia (17,625 punts) i Asproseat (15, 4 punts) sobre un màxim possible de 20. La comissió, reunida el passat 26 de setembre, també va acordar reunir-se després de sis mesos de l’inici efectiu del projecte per valorar la incorporació d’una tercera entitat seguint l’ordre de puntuació (Taller Sant Josep, amb 15 punts).