Esteu aquí

Talls a l'L9 els caps de setmana per proves a l'L10

dimecres, octubre 4, 2017 - 18:56

Primeres proves de circulació del ramal de metro que arriba a la Marina. Entre el 7 d'octubre i el 17 de desembre, a l'L10 Sud es faran proves del sistema de conducció automàtica ATC per poder posar en servei aquest ramal amb quatre noves estacions: Foneria i Foc Cisell, a Barcelona, i Provençana i Ildefons Cerdà, a l’Hospitalet de Llobregat. Aquestes proves obligaran a tallar durant cinc caps de setmana dels mesos d’octubre, novembre i desembre el servei a la línia L9 Sud. Les estacions que es veuran afectades són les 15 que hi ha entre Zona Universitària i Aeroport T1. El servei finalitzarà a l’horari habitual els divendres i es reemprendrà amb total normalitat el dilluns següent.

A l’octubre, els talls es produiran els caps de setmana del 7-8 i del 21-22. Al novembre, el de l’11-12. I al desembre els del 2-3 i 16-17. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha col·locat cartells informatius a les estacions afectades, així com a les estacions d’enllaç de Zona Universitària (L3), Collblanc (L5) i Torrassa (L1). Addicionalment, els dies concrets dels talls de servei es col·locarà un panell informatiu vertical a la part més alta de les baranes de cada accés tancat.

Les dates de l’actuació corresponen a dies amb baixa demanda de transport públic. Igualment els usuaris comptaran amb les connexions de la resta de la xarxa ferroviària (metro, FGC i Rodalies) i amb les línies regulars d’autobusos que cobreixen la zona. En especial es recomanen les següents alternatives:

· Línia R2 Nord de Rodalies, amb parades al centre del Prat i a la terminal T2 de l’Aeroport.

· Línies d’autobús 46 (Pl. Espanya – Aeroport T1) i 65 (Pl. Espanya – El Prat) de TMB, que es reforçaran.

· Autobusos urbans dels municipis de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va reprendre les obres de l’L10 Sud l’endemà de la posada en servei del ramal de l’aeroport de l’L9, amb els treballs per col·locar la segona via i la segona catenària en el túnel, des del pou de Can Tunis fins a Provençana. L’any passat, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van assolir un acord per finançar amb 40 milions d’euros l’obertura de les dues estacions situades al terme municipal de Barcelona. Tota aquesta actuació permetrà posar en servei les estacions de Foneria i Foc Cisell (L10 Sud) l’any 2018 i les dues de l’Hospitalet (Provençana i Ildefons Cerdà) el 2019.