Esteu aquí

Vols crear la imatge de la festa major?

dimecres, març 28, 2018 - 01:24

Ja estan convocats els concursos de cartells de les festes majors de la Marina, el Poble-sec, Sants, la Bordeta i Hostafrancs. Qui guanyi cadascun d’aquests concursos obtindrà un premi de 900 euros bruts (1.530 € en el cas de Sants), a més del reconeixement de veure el seu disseny per tot el barri. La participació és oberta tant a professionals com a artistes novells, d’aquí i d’arreu. Això sí, cada disseny ha de ser original i inèdit.

Pel que fa al 8è concurs de cartells de la Festa Major de la Marina, l’obra haurà d’incloure necessàriament les frases “Festa Major de la Marina”, “Del 22 al 24 de juny del 2018” i el lema “Festa Major de la Marina, bacanals de Barcelona”. El tema del cartell és lliure, però es valorarà positivament que la creació artística faci ús de motius o imatges que puguin associar-se als barris de la Marina o a la seva història. Els originals es poden lliurar entre el 18 d’abril i el 18 de maig al Districte o bé a la Unió d’Entitats de la Marina (c/ de la Mare de Déu de Port, 363, local. Parc de Can Sabaté) de dilluns a dijous de 10 a 14 hores.

Al 21è concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec, l’obra haurà d’incloure necessàriament les frases “Festa Major del Poble-sec”, “Del 13 al 22 de juliol del 2018”. El tema també és lliure, però es valorarà positivament tant l’ús de motius o imatges que puguin associar-se al Poble-sec o a la seva història com la inclusió d’algun motiu al·lusiu a la diversitat cultural. Els originals es poden lliurar entre el 18 d’abril i l’11 de maig al Districte o bé al Centre Cultural Albareda (c/ Albareda, 22–24) de dilluns a divendres de 9.15 a 13.45 i de dilluns a dissabte de 16.15 a 21.45 h.

El degà de tots aquests concursos de cartells és el de la Festa Major de Sants. Amb un premi de 1.530 euros bruts, també és el que està més ben dotat. En aquest cas, el cartell haurà d’incloure necessàriament les frases “Festa Major de Sants”, “Del 18 al 26 d’agost de 2018” i “Per molts Sants, sempre”. Les propostes de cartell per a la Festa Major de Sants es poden presentar entre el 26 de març i el 4 de maig a qualsevol registre o Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona.

La Festa Major de la Bordeta celebra aquest any la segona edició del concurs de cartells previ. Aquí l’obra haurà d’incloure necessàriament les frases “Festa Major de la Bordeta”, “Del 28 d’agost al 15 de setembre de 2017” i el lema “La Bordeta suma!”. El tema del cartell és lliure, però també es valorarà positivament l’ús de motius o imatges que puguin associar-se al barri de la Bordeta o a la seva història. En aquest cas, els originals es lliuraran sempre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Districte entre el 25 d’abril i el 18 de maig.

Pel que fa al 16è concurs de cartells de la Festa Major d’Hostafrancs, l’obra haurà d’incloure necessàriament les frases “Festa Major d’Hostafrancs”, “Del 28 de setembre al 7 d’octubre de 2018 i l’etiqueta #FemHostafrancs”. El tema del cartell és lliure, però es valorarà positivament que la creació artística faci ús de motius o imatges que puguin associar-se al barri d’Hostafrancs o a la seva història. Aquí els originals es poden lliurar entre el 18 d’abril i l’1 de juny a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Districte, que és al mateix barri.

En tots aquests concursos, el format dels cartells ha de ser de 22 cm d’ample per 44 cm d’alt, i s’han de presentar en un suport rígid. Totes les obres es poden presentar a la seu del Districte de Sants-Montjuïc (c/ Creu Coberta, 104) de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h i dijous fins a les 19.30 h. Consulta les bases completes d’aquests concursos i anima’t a participar en aquell o aquells que més t’interessin!