La pràctica del «quadre fotogràfic» de Jeff Wall hereta de la història de la pintura el seu tret més fonamental: la composició.
Les 36 obres presentades s’extreuen d’un corpus de prop de 200 quadres fotogràfics realitzats des del 1978. Aquest conjunt, creat peça a peça, és dens i alhora extremadament divers, travessat de recursos i encreuaments temàtics, on predomina un fort sentit de l’enigma. Cada imatge se situa en un ventall molt ampli de registres i formes d’expressió, entre la pura descripció i l’inici d’un possible conte.
L’obra més antiga de l’exposició, un paisatge de 1980, representa un escenari semi-rural als afores de Vancouver; correspon a una orientació documental. L’obra més recent (2023) mostra, a través de l’al·legoria, l’altre mètode desenvolupat per Wall, que ell mateix descriu com a «cinematogràfic»: la imatge s’escenifica curosament, sovint fins al punt de produir un món al·lucinatori o meravellós. Altres quadres pertanyen a un registre intermedi, «gairebé documental».
-
- Telèfon
- Informació: 933161000
- Centraleta: 933017775
- Fax: 933161194
-
- Web
- https://ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/exposicions/jeff-wall/763
La Virreina Centre de la Imatge
- Adreça:
- C la Rambla, 99
- Districte:
- Ciutat Vella
- Barri:
- el Raval
Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...
FES-NOS-LA SABERHoraris
Dies | Hores | Preus | |
---|---|---|---|
Dimarts a diumenge i festius |
d'11.00 h a 20.00 h | Entrada Gratuïta |
Comissari: Jean-François Chevrier amb l'assistència d'Élia Pijollet
Des dels anys 80, el treball de l’artista canadenc Jeff Wall (1946) ha contribuït de manera molt important a definir o redefinir la fotografia com una part integrant de l’art contemporani. La seva pràctica del «quadre fotogràfic» hereta de la història de la pintura el seu tret més fonamental: la composició. Les 36 obres presentades s’extreuen d’un corpus de prop de 200 quadres fotogràfics realitzats des del 1978. Aquest conjunt, creat peça a peça, és dens i alhora extremadament divers, travessat de recursos i encreuaments temàtics, on predomina un fort sentit de l’enigma. Cada imatge se situa en un ventall molt ampli de registres i formes d’expressió, entre la pura descripció i l’inici d’un possible conte. L’obra més antiga de l’exposició, un paisatge de 1980, representa un escenari semi-rural als afores de Vancouver; correspon a una orientació documental. L’obra més recent (2023) mostra, a través de l’al·legoria, l’altre mètode desenvolupat per Wall, que ell mateix descriu com a «cinematogràfic»: la imatge s’escenifica curosament, sovint fins al punt de produir un món al·lucinatori o meravellós. Altres quadres pertanyen a un registre intermedi, «gairebé documental».
Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...
FES-NOS-LA SABER