‘Fotografia per a artistes. La col·lecció del dibuixant Josep Lluís Pellicer’

Arxiu Fotogràfic de Barcelona - Sala d'Exposicions

Des de 23/11/2023 al 19/05/2024

Fotografia. Una selecció de 170 fotografies d’entre el miler d’imatges que aquest pintor i dibuixant va reunir al llarg de la seva trajectòria professional.

Fotografia per a artistes. La col·lecció del dibuixant Josep Lluís Pellicer es pot veure del 23 de novembre al 19 de maig a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona de forma gratuïta.

Paisatges rurals i urbans, aspectes etnogràfics i militars, estudis del cos humà, models vegetals i animals... són algunes de les temàtiques que Pellicer va aplegar i que posen en valor el treball dels fotògrafs especialitzats a fer les anomenades fotografies del natural o fotografies per a artistes.

Durant la segona meitat del segle XIX, molts artistes plàstics adquirien aquest tipus d’imatges a les llibreries i cases de gravats i les utilitzaven com a material d’inspiració.

La mostra pretén copsar la manera com la societat europea es mirava el món en aquell moment i, sobretot, reconèixer la feina d’aquests fotògrafs sovint oblidats a partir de la col·lecció d’un home singular.

Més informació.

Arxiu Fotogràfic de Barcelona - Sala d'Exposicions

Adreça:
Plaça de Pons i Clerch, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER

Horaris

Altres
Se celebra a
Sala d'Exposicions

L’objectiu de l’exposició és mostrar la col·lecció que va reunir el conegut dibuixant Josep Lluís Pellicer al llarg de la seva trajectòria professional, i que emprava per a inspirar-se en la confecció dels dibuixos i fins i tot emprar-les com a models a copiar. L’exposició és una selecció de gairebé dues-centes fotografies representatives d’entre el miler llarg d’imatges que configuren la col·lecció.

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER