'90 minuts de pànic', un concurs literari que desperta el talent dels joves

..
11/10/2024 - 07:00 h

Dissabte 26 d’octubre, a les 10.30 h, els passadissos de la Biblioteca El Clot – Josep Benet,  s’ompliran de nervis, entusiasme i imaginació. En aquesta biblioteca s’hi celebrarà el concurs literari juvenil “90 minuts de pànic“, una competició d’escriptura ràpida dirigida a nois i noies amb ganes de posar a prova el seu talent. L’activitat és organitzada pel Centre Cívic Parc Sandaru i la Biblioteca El Clot – Josep Benet, en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Amb dues categories, aquest concurs ofereix un espai per a la creativitat i l’expressió personal per a joves nascuts entre el 2007 i el 2012. La primera categoria, A, està destinada als participants nascuts entre 2007 i 2009, mentre que la segona, la B, és per als joves nascuts entre 2010 i 2012. Tots els participants tindran un repte en comú: escriure un text original en un temps màxim de 90 minuts.

El concurs no només demana velocitat, sinó també imaginació. Al moment d’iniciar la competició, els concursants rebran tres paraules clau que hauran d’incorporar en els seus textos, que no podran superar les dues cares del full pautat proporcionat per l’organització.

Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment es poden fer presencialment a la Biblioteca El Clot – Josep Benet o per correu electrònic (b.barcelona.jb@diba.cat). Els guanyadors de cada categoria obtindran quatre entrades per al parc d’atraccions PortAventura, mentre que els finalistes rebran un val de 50 € per a la compra de llibres. El lliurament de premis es farà el mateix dia del concurs, a les 18.00 h, al Centre Cívic Parc Sandaru, en el marc d’una festa especial que tancarà la jornada.

Aquesta activitat s’emmarca dins el programa “PàNiCaLpArC”, un conjunt d’activitats lúdiques i culturals que tenen lloc al voltant de la festivitat de Tot Sants.

Més informació, en aquest enllaç.